milan-csizmadia-d0V_DQO_xUM-unsplash

Tesla: Uplate bitcoinom bit će moguće kada kripto “rudari” počnu koristiti više čiste energije

GREEN_300_listici_sredina

M.B.

Ponovni rast cijena

Izvršni direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je rekao da će tvrtka nastaviti s bitcoin transakcijama nakon što potvrdi da rudari razumno koriste čistu energiju. "Kada se potvrde razumne (~ 50%) upotrebe rudara čiste energije od strane rudara s pozitivnim budućim trendom, Tesla će nastaviti dopuštati bitcoin transakcije", rekao je u tweetu.

Musk je reagirao na komentare Magde Wierzycke, izvršne direktorice južnoafričke upraviteljice imovine Sygnije, koja je rekla da su Muskovi tweetovi o cijenama bitcoina “tržišna manipulacija” i da bi pokrenuo istragu američke Komisije za vrijednosne papire.

Tesla je u prijavi SEC-a u veljači otkrio da je kupio bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara i rekao da će početi prihvaćati bitcoin kao način plaćanja za svoje proizvode. Međutim, proizvođač električnih automobila zaustavio je kupnju automobila bitcoinom sredinom svibnja zbog zabrinutosti zbog toga kako rudarstvo kriptovaluta (za koje su potrebna cijela postrojenja moćnih računala koja crpe izuzetno puno električne energije) pridonosi klimatskim promjenama.

“Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitcoina i transakcija, posebno ugljena, koji ima najgore emisije od svih goriva”, rekao je Musk u svibnju. U nedjelju je Musk osporio Wierzyckove navode o manipulaciji tržištem, objašnjavajući: “Tesla je prodao otprilike 10% svojih posjeda u bitcoinima” kako bi potvrdio da se BTC može lako likvidirati bez pomicanja tržišta “, rekao je. Tijekom prvog tromjesečja Tesla je prodao “digitalnu imovinu” vrijednu 272 milijuna dolara, što mu je pomoglo da smanji operativne gubitke za 101 milijun dolara, otkrila je tvrtka u svom računu dobiti.

Muskova poruka na Twitteru snažno je podigla cijenu bitcoina i ostalih kriptovaluta. Bitcoin je tako porastao sat vremena nakon što je tvit objavljen. Bitcoin se trguje na razinama iznad 39.200 dolara što je dnevni rast od 9,7 posto. U rastu su ga slijedile i ostale kriptovalute, piše SEEbiz.eu.

PHOTOS BY: Guliver Image, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.