scale (4)

Tele izgubilo mamu pa pobjeglo u šumu. Pogledajte tko ga je usvojio, rastopit će vas

GREEN_300_listici_sredina

Fantastične 'slučajne' fotografije

Na snimci je vidljivo kako se Bonnie pridružila obitelji divljih jelena koji su ju prihvatili kao svoju, no zbog izrazito teških uvjeta, iz udruge za zaštitu životinja kažu da su ju morali odvesti na sigurno.

Tele Bonnie koje je izgubilo svoju majku usvojila je obitelj divljih jelena. Priča je to koja se proširila među lokalnim stanovništvo, a koji su potvrdile snimke kamera za promatranje divljih životinja koje su postavili lovci u šumi.

Kako piše Dodo, nakon što je tele nestalo iz štale, pojavila su se različita mišljenja što treba učiniti s njim, podijelivši američku zajednicu u dvije skupine: one koji su bili “Tim Bonnie” i navijali za njezin opstanak te oni koji su zagovarali da se ulovi i ubije.

“Obje skupine ljudi tragale su za Bonnie u šumi u kojoj je napadalo oko tri metra snijega, ali bezuspješno. Beba je ostala skrivena u šumi, sve dok ju lovci nisu ulovili kamerom za divlje životinje. Ono što su vidjeli uistinu ih je zadivilo”, kazala je Meredith Turner-Smith, glasnogovornica za Farm Sanctuary, američku organizaciju za prava životinja.

Spasila ju susjeda 

Na snimci je vidljivo kako se Bonnie pridružila obitelji divljih jelena koji su ju prihvatili kao svoju. “Budući da je izgubila svoju prvu obitelj (a goveda su životinje koje žive u krdu), jeleni su pomogli Bonnie da preživi i prihvatili su je kao svoju – sada zajedno jedu, spavaju i trče” dodala  je Turner-Smith.

Iako je Bonnie pronašla ljubav u šumi, takvi uvjeti nisu prikladni za pripitomljenu životinju poput teleta. No, jedna je žena odlučila uzeti stvar u svoje ruke i tako spasiti Bonnie.

Kako bi tele preživjelo, susjeda Becky koja živi na obližnjem imanju, svaki je dan pješačila kroz snijeg i donosila joj vodu i hranu na saonicama.

“Becky je znala da tele ne bi preživjelo zimu u takvim uvjetima. Donosila joj je hranu svaki dan, a kada je konačno pridobila njezino povjerenje, susjeda je pozvala Farm Sanctuary u pomoć”, kazala  je Turner-Smith.

Sretan kraj 

Zaposlenici u Farm Sanctuaryju nisu shvaćali koliko će biti teško uvjeriti Bonnie da napusti svoj divlji život, čak i ako je to bilo za njezino dobro. Osam mjeseci u šumi s njezinom obitelji jelena kao da je uvjerilo Bonnie da je to jedini život za nju.

Na kraju su bila potrebna tri pokušaja tijekom dva tjedna da spasioci napokon natjeraju Bonnie da dođe u utočište.

“Budući da je bilo prerizično pokušati je uhvatiti u šumi, izgradili smo obor oko njezinog prostora za jelo, strpljivo čekajući da je zatvorimo. Bonnie je, međutim, bila vrlo oprezna s našom prisutnošću; dopustila je samo Becky da je dodirne, a pobjegla bi ako bi se netko drugi previše približio”, rekla je Turner-Smith.

Naposljetku su uspjeli uhvatiti Bonnie i odveli ju na sigurno, u njeno prirodno okruženje. Iako je morala napustiti svoju obitelj jelena, Bonnie je trenutno dobro i već sada sklapa prijateljstva sa svojom vrstom, objavili su iz Farm Sanctuaryja.

 

PHOTOS BY: Farm Sanctuary / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.