višegrad2

Svjetski mediji raspisali se o ekološkoj katastrofi u našem susjedstvu: ‘Ovo je jadno i slama srca’

GREEN_300_listici_sredina

Plutajuće smetlište

Iako ovaj problem postoji već godinama, nedavno objavljene fotografije Višegradskog jezera prepunog smeća izazvale su lavine reakcija.

Svjetski mediji raspisali su se o velikom zagađenju u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kako smo ranije izvijestili, plutajuća deponija godinama nije sanirana. Tone otpada, uključujući bijelu tehniku, rabljene gume i nebrojene plastične boce, pretvorile su rijeku poznatu po smaragdnoj boji u plutajuće odlagalište smeća.

“Rijeka Drina u Višegradu u istočnoj Bosni i Hercegovini ostala je prepuna smeća nakon kišnog vremena. Otpad s loše reguliranih odlagališta uz rijeku nakupio se iza barijere u rijeci, ostavljajući golemi tepih zagađenja koji se proteže čitavom vodom”, piše Sky New.

Euro News situaciju u Bosni i Hercegovini opisuje kao “veliku sramotu”, ističući da je balkanska rijeka postala plutajuće smetlište.

Popularni Vice objavio je video plutajućeg odlagališta koji je izazvao lavinu komentara.
“Ovo slama srca”, “Jadno, ljudi su najsebičnija bića na Zemlji”, “Toliko tužno”, neki su od komentara.

 

PHOTOS BY: Green.hr, Screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.