pexels-mike-van-schoonderwalt-5504764

Svjetski je dan pandi, ranjive vrste koja je zaslužila ovaj najslađi članak

GREEN_300_listici_sredina

16. ožujak slavimo najslađe "medvjediće"

Velika panda sisavac je iz porodice medvjeda i porijeklom je iz planinskih lanaca središnje Kine. Krčenjem šuma njihova je populacija znatno smanjena i danas ih je manje od dvije tisuće, uključujući i nekoliko stotina u zatočeništvu u Kini te u zoološkim vrtovima širom svijeta.

Nazivaju ih veličanstvenim anđelima prirode, a njihova slatkoća i nespretnost rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Pogađate, riječ je o pandama, a jeste li znali da je 16. ožujak i službeno baš njihov dan?

Procjenjuje se da je u divljini preostalo oko 1860 pandi. Stanište velike pande nekoć je bilo diljem Kine, sjevernog Vijetnama i sjevernog Mjanmara. Danas se, međutim, velika panda može naći samo u šest izoliranih planina na jugu središnje Kine.

Od ovakvih crnih brojki puno su nam draže crne “fleke” oko pandinih očiju pa povodom današnjeg dana, pomozite zaštiti tu posebnu vrstu. Posvojite pandu i podržite rad WWF-a. Kad posvojite životinju, kao u ovom slučaju, značajno pridonosite radu ove svjetske organizacije. Simboličnim posvajanjem podržavate njihov rad na terenu. U našoj regiji, u suradnji sa svojim partnerima, oni osvještavaju o važnosti suživota ljudi i divljeg svijeta, zadržavajući dragocjen sklad.

Kako bi ipak ovaj članak ostao pozitivan i simpatičan kakve su i same pande, odlučili smo vas “počastiti” njihovim najslađim videima i fotografijama!

Drage pande, sretan vam vaš dan! I hvala na ovim neprocjenjivim trenucima.

 

 

PHOTOS BY: Unsplash, Youtube, Giphy / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.