Screenshot 2022-07-07 145548

Svjetski div Amazon najavio održive isporuke

GREEN_300_listici_sredina

Do vrata pješice ili malenim električnim teretnim biciklima

Amazon će zamijeniti velik broj dostava koje bi se inače obavljale klasičnim dostavnim kombijima. Osim što će imati značajan ekološki utjecaj, prelazak na pješake i bicikliste umjesto kombija pozitivno će utjecati i na smanjenje prometnih gužvi u najužem središtu Londona.

Jedna od pet najvećih tehnoloških kompanija na svijetu odlučila je, počevši s Londonom, pokrivati središta europskih gradova dostavnom mrežom koja će biti održiva. Ove sjajne zelene vijesti Amazon je najavio uz pokretanje svog prvog čvorišta za mikromobilnost u Velikoj Britaniji.

Tako će sada održivije isporuke u središtu Londona stizati e-teretni biciklima i “šetačima”, zajedno s Amazonovom električnom flotom koja je već poznata na londonskim cestama. Na ovaj će zeleniji način izvršiti više od pet milijuna isporuka godišnje.

Prvi “hub” električne mikromobilnosti u dostavi pokrivat će nekoliko londonskih općina, no, tu ne misle stati.

Amazon je također predstavio planove za uvođenje velikih instalacija solarnih panela u objektima u Manchesteru, Coalvilleu, Haydocku, Bristolu i Milton Keynesu prije kraja ove godine, kako bi se tim objektima omogućila energija iz obnovljivih izvora. Također, ovaj je IT div obećao udvostručiti broj projekata solarne energije u Ujedinjenom Kraljevstvu do 2024.

Sve je to dio njihovog cilja da do 2040. budu bez ugljičnih emisija.

Industrija transporta i dostave jedna je od onih koje najviše zagađuju okoliš, a kad se London odlučio uvesti zone niskih emisija u svojem središtu, Amazon se odlučio prilagoditi. Tako će, počevši upravo s Londonom, središta europskih gradova pokrivati e-dostavnom mrežom.

Kad ih možemo očekivati kod nas ili barem u našem susjedstvu?

 

PHOTOS BY: Unsplash, Youtube, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.