267084408_662676838060223_7155110325847421426_n

Svima su nam u domu potrebne Basketice – ručno rađene košare od prirodnih materijala

GREEN_300_listici_sredina

Spoj elegancije i praktičnosti

"Basketica" je domaći brend ručno rađenih košara od prirodnih materijala koje bi zasigurno voljeli imati u svojem domu. Znamo i zašto...

Ako ste ikad u svom domu poželjeli imati unikatne i ručno rađene detalje koji će vaš prostor učiniti posebnim, onda svakako obratite pozornost na brend Basketica. Riječ je o ručno rađenim višenamjenskim košarama koje se izrađuju uz pomoć šivaće mašine od konopca i špage te ručno završavaju ukrasnim šavovima. U asortimanu ovog zanimljivog brenda koji odiše boho elegancijom pronaći ćete između ostalog Nature kolekciju iza koje se krije šest modela unikatnih i multifunkcionalnih košara napravljenih iz prirodnih materijala poput jute i konoplje, a nastala je iz spajanja ljubavi prema prirodnim materijalima i ručnom radu.

Svaka od ovih košara ima svoje ime, a zanimljivo je kako svako od njih započinje slovom N, pa su tako Nanna, Nika, Nera, Neva, Nuša i Nora modeli košara koji su naš oduševili na prvu. Manje zanimljivo nije niti samo ime brenda Basketica koje je došlo iz engleske riječi Basket što znači košara, a sufiks -ica dodan je kako bi ime zvučalo kao umanjenica. Ove multifunkcionalne košare odlično pašu uz svaki dom pa mogu poslužiti za organizaciju, kao dekorativni element, ali i kao ukrasne posude za biljke jer se dno može dodatno zaštiti slojem pčelinjeg voska pa se time i košari produži vijek trajanja.

Ideja gdje bi Basketica mogla poslužiti u domu uistinu je mnogo i to upravo zbog njezinog održivog dizajna koji ne samo da nosi ekološki osviještenu poruku, već budi sjećanje i na neke davno zaboravljene navike ručnog rada, šivanje i uživanje u konačnom produktu. “Proces započinje s odabirom jute, kudelje ili pamučne špage, zatim slijedi rad od nekoliko sati na mašini s cik-cak bodom. Proces je gotov kada košara stigne u Vaš dom”, stoji na Instagram profilu brenda gdje ujedno možete provjeriti njihovu ponudu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.