Svi su htjeli doći: Potpuno je rasprodan ovogodišnji Greencajt!

GREEN_300_listici_sredina

Garantirano dobra atmosfera na najvećem festivalu održivosti u regiji

Zagarantirano dobra atmosfera i ove godine na najvećem festivalu održivosti u ovom dijelu Europe. Rasprodan je Greencajt!

Rasprodane su sve ulaznice za ovogodišnji Greencajt, najveći festival održivosti u regiji, koji je ujedno pokretač važnih pitanja o klimatskoj sigurnosti, budućnosti i ulozi svakoga od nas u tom procesu.

U prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, 24. i 25. svibnja, zaboravlja se na sve tabue, otvaraju se brojne teme, traže odgovori, ali i nude konkretna rješenja!

Podsjetimo, okupljeno je više od 80 govornika i panelista iz 10 zemalja. koji će kroz 30 panela i predavanja pokušati dati odgovor na ključno pitanje: kako stvoriti okružje za održivu sutrašnjicu.

Kako će nam gradovi izgledati u budućnosti? Hoće li se naša putovanja pretvoriti u svjedočenje promjenama o kakvim nismo mogli ni sanjati? Što će raditi novinari, kako će filtrirati vijesti? Je li turizam osuđen na propast ako se ne okrene održivosti? Koliko je uopće realno da Europa bude ugljično neutralni kontinent do 2050. i kakav ćemo svijet ostaviti djeci… samo su neke od tema kojima se bavi ovogodišnji Greencajt.

Vrijedna nagrada

Osim toga, na festivalu će se dodijeliti i nagrada Green Prix, koja se u vrlo kratkom vremenu prometnula kao najprestižnija u cijeloj Hrvatskoj. Riječ je o nagradi koja promovira održivost kao najbitniju odrednicu u djelovanju svake organizacije ili pojedinca. Mogli su se prijaviti svi koji su uspješno proveli zelene i održive projekte u prošloj i ovoj godini, a svojim kontinuiranim angažmanom ističu važnost klimatskih ciljeva i zelene tranzicije te su pridonijeli zaštiti okoliša. Dodjela nagrada predviđena je za zadnji dan festivala.

Vrhunska atmosfera

U sklopu festivala posjetitelji će imati priliku premijerno posjetiti izložbu prvog hrvatskog klimatskog rječnika, sudjelovati u besplatnim radionicama, ali i donijeti odjeću koja će se zbrinuti i adekvatno iskoristiti.

Osim toga, Greencajt je, uz inspirativne govornike i zanimljiva predavanja, mjesto za druženja i uživanja u popularnim veganskim i vegetarijanskim specijalitetima, koje pripremaju vrhunski chefovi. U Food Corneru festivala posjetitelji će tako moći kušati vrhunska jela – od falafel burgera, popularne Rougemarin pizze, salate s kruškom, vegetarijanske nuggetse i brojne druge specijalitete.

Za dobru atmosferu zasluženi su i vrhunski izvođači. Ekipu će zabavljati legendarni Gibonni koji je nedavno dva puta rasprodao zagrebačku Arenu, ali i miljenica Eurosonga – Konstrakta i bend Zemlja gruva!.

Filozofija cijelog festivala nije upiranje prstom u probleme i odgovorne, već ponuda niza rješenja za održiviju, bolju budućnost za sve nas.

Detaljan program festivala potražite na njihovim službenim stranicama, kao i na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu.

 

PHOTOS BY: Matej Grgić, PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.