Sve tajne odličnih vintage ulova otkriva mlada Dubrovkinja

GREEN_300_listici_sredina

Stil Ane Carević morate primijetiti

Studentica komunikologije i zaljubljenica u modu iz druge ruke polako, ali sigurno osvaja širu publiku. Njezina kovrčava kosa je modni statement sama po sebi, a njezin stil je svakodnevna inspiracija

Mrvicu posebenija, jedinstvena, drugačija, sofisticiranija… vintage odjeća ima toliko mnogo opisa. Iako su mlade žene sklonije eksperimentima u modi pa tako i posezanjem za odjećom iz bakinog ormara, još je uvijek mali broj onih koje cijelu garderobu mogu graditi isključivo iz takve odjeće. Zato je pravo osvježenje Ana Carević, mlada komunikologinja čiji je stil presijek najljepše vintage mode koja djeluje toliko suvremeno. Kako biste se i vi odvažili na kupnju ovog tipa odjeće, Ana Carević je za Green.hr rekla nešto o svojoj ljubavi prema modi, kao i 5 posebnih vintage komada koje ćete nositi zauvijek:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

“Moda je jedan od aspekata neverbalne komunikacije, a nerijetko je njezin značaj podcijenjen iako je ona često prva stvar po kojoj procjenjujemo nečiji karakter. Moj interes za modu javio se u tinejdžerskim danima, a u svijet vintagea zaljubila sam se preseljenjem u Zagreb. S obzirom na to da sam iz manje sredine stigla u veći grad moji vidici proširili su se, a moda i vintage svakako su utjecali i na formiranje moga identiteta. Brojni portali koji prate svijet mode i modnu industriju ovu sezonu uveli su vintage i second hand kao trend što je svakako rezultiralo većim interesom publike za slow fashion.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

Kako slow fashion ne bi postao još jedan od trendova koje smo usvojili te nakon nekog vremena ostavili po strani važno je osvijestiti i prednosti koje on sa sobom donosi. Osim upečatljivih i jedinstvenih komada slow fashion bori se i za dobrobiti okoliša. Nije tajna da poznate modne kuće osim toga što proizvode velike količine odjeće svoju proizvodnju sele u daleke zemlje gdje se koristi jeftina radna snaga. Na nama je hoćemo li u sebi probuditi kreativca i poigrati se s jedinstvenim komadima ili ići linijom manjeg otpora i skidati lutke iz izloga.”

Ovo su Anini modni vintage savjeti i odabiri:

1. Ljetni mjeseci prizivaju boje i laganije materijale, a satenske suknje neizostavni su dio vintage ponude. S obzirom na to da su same po sebi upečatljive dobro ih je kombinirati s jednostavnijim komadima poput jednobojnih košulja ili laganih marama koje se mogu nositi na više načina. Saten voli minimalizam u ostatku kombinacije pa uz njega valja birati jednostavan nakit te sandale ili natikače koje neće preuzeti glavnu riječ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

2. Bermude. Ili ih voliš ili ne. Bilo da je riječ o onima od jeansa, skraćenih Levisica 501 ili pamučnima jači dojam ostavljaju dodaju li im se detalji. Svakako to mogu biti remeni kojima ćemo naglasiti struk, a poigramo li se remen možemo zamijeniti i kravatom čiji će uzorci podići cijelu kombinaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

3. Sakoi u svim bojama i veličinama. Sakoi nisu rezervirani samo za prijelazna i zimska razdoblja. Predimenzionirani sakoi laganijih materijala dovoljni su sami za sebe pa ih je tako najbolje kombinirati s jednostavnim bermudama, obogatiti nakitom te dodati klasičnu 90’s mini torbicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

4.Odijela u svim prilikama. Vintage trgovine obično nude više muških modela koji se uz jednostavne trikove mogu učiniti ženstvenijima. Jedan od načina jest odabir šireg remena koji ćemo staviti na vidjelo, na sako, i na taj način naglasiti struk. Za one odvažnije odijela u kombinaciji s košuljama i kravatama doživljavaju veliki comeback.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

5. Kada bih mogla odabrati jedan odjevni komad svakako bi to bila bijela košulja. Komad koji je uvijek efektan, bilo da je riječ o poslovnoj kombinaciji ili kombinaciji za plažu jedino je važno poigrati se nakitom koji će ju prilagoditi situaciji. Osim što u slow fashion trgovinama možemo pronaći jedinstvene odjevne komade ističu se i posebni komadi nakita, sunčanih naočala, torbi te ostalih popratnih sadržaja koji daju određenu notu posebnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA (@anacarevic) on

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.