aleks-dorohovich-GG1FJwV67PA-unsplash

Sve ih je više: KFC od siječnja u ponudi ima alternativnu piletinu od biljnog porijekla

GREEN_300_listici_sredina

Veganski meni rasprodan u trenu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Novost u KFC restoranima je ta što je od sada moguće naručiti vegansku piletinu. Riječ je o potpunoj zamjeni za meso u vidu biljne alternative kojoj mnogi sve više naginju.

Poznati lanac brze prehrane KFC koji isključivo pravi sendviče i burgere od piletine, počeo je u restorane uvoditi piletinu biljnog porijekla, a najnoviji trendovi u alternativnim mesnim proizvodima nalažu da će to promijeniti lice industrije brze hrane. Lanac pržene piletine radio je s Beyond Meat kako bi stvorio alternativu pilećih prsa dizajniranu da oponaša konzistenciju mljevene piletine. “Ovdje se zapravo radi o tome u kojem smjeru ide naš kupac, a to je da želi jesti više biljnih proteina”, rekao je tamošnjim medijima Kevin Hochman, američki predsjednik KFC-a. “Siječanj je, pa je vrijeme novogodišnjih odluka i želje da učinite nešto drugačije u svojoj prehrani”, dodaje. A čini se kako se mnogi drže svojih novogodišnjih odluka, s obzirom na to da je nova “piletina” izazvala redove u restoranima u Americi gdje je taj meni rasprodan u trenu. Nakon, američkog tržišta, ova piletina na biljnoj bazi svoje će mjesto pronaći i u drugim KFC-ovim restoranima diljem svijeta.

KFC nije jedini svjetski lanac brze prehrane koji je u proteklo vrijeme svoje jelovnike prilagodio alternativnijoj prehrani u vidu biljnih varijanti, pa je tako i Burger King počeo proizvoditi veganske medaljone, a do 2030. godine obavezao se da će 50 posto svog jelovnika pretvoriti u bezmesni. Pizza Hut i Taco Bell također su počeli nuditi menije na biljnoj bazi, a odnedavno i Starbucks nudi sendviče s veganskom tunom. Ono što je sigurno, jest činjenica da je 2022. godina vrijeme kada će se svi pokušaji koketiranja s biljnom zamjenom za meso sve više zadržavati u restoranima, posebice u onim brze prehrane koja sve više naginje ka održivom i ekoliški odgovornijem poslovanju. 

PHOTOS BY: Unsplash, KFC / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.