hollywood-2880

Suosnivač Airbnba pokrenuo proizvodnju ekoloških kućica u dvorištu za najam ili suživot velikih obitelji

GREEN_300_listici_sredina

Višak električne energije preusmjerava se na glavnu kuću

Sve je više obitelji koje i dalje žive u istoj kući u nedostaku prostora, ali i onih koji zbog svoje pune kuće ne mogu iznajmiti svoj dio kuće i pritom nešto zaraditi. Tako je suosnivač Airbnba osnovao tvrtku koja je počela izrađivati montažne kućice za u dvorište koje su u potpunosti samoodržive, a višak svoje električne energije šalju direktno u glavnu kuću.

Suosnivač Airbnba Joe Gebbia pokrenuo je novi posao koji se fokusira na izgradnju malih kuća u dvorištima. Prema Fast Company, tvrtka koja je nazvana “Samara” je započela kao inovacijski studio unutar Airbnba koji je tražio nove proizvode i na kraju se počeo fokusirati na kuće u dvorištu. Prvi proizvod ove tvrtke je mala kuća s nultim emisijama pod nazivom Backyard koja se sada priprema na lansiranje na tržište. “Malene kuće su fleksibilno prebivalište koje se može prilagoditi novim načinima života”, izjavio je stranim medijima Gebbia.

Montažne kuće dolaze u dvije veličine, garsonijera od 40 m2 i jednosobna od 50 m2 koje su višenamjenske. Kuće su ujedno usmjerene na dodatni prostor za smještaj više generacija obitelji koje još uvijek žive pod istim krovom, kao i za potencijalno iznajmljivanje ili Airbnb. Ono što je još u fokusu ovih kuća, je njihova ekološka funkcionalnost i samoodrživost.

Izvršni direktor Samare Mike McNamara rekao je da ove malene montažne kuće također mogu proizvesti više električne energije nego što potroše.”Naš prvi korak prema održivoj proizvodnji energije je da je ne koristimo previše”, rekao je McNamara. “Dakle, prvo smo napravili stvarno dobar projekt koji je stvarno učinkovit”, dodao je.

Prema Samari, kuće koriste manje od polovice energije od standardne kuće jednake veličine, a budući da su svi uređaji električni, kuća može pokretati niz solarnih ploča na krovu. Dodatni drugi red solarnih ploča proizvodi dodatnu energiju koja se može poslati natrag u glavnu kuću, pomažući vlasnicima kuća da uštede novac. Cijena manje kućice kreće se otprilike 289.000 američkih dolara, a jednosobna jedinica počinje s 329.000 američkih dolara, uključujući troškove instalacije. Tvrtka će prvo pokušati započeti ih prodavati u Kaliforniji prije nego što se proširi na druge države.

PHOTOS BY: Instagram, samara.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.