PHOTO BY: Karla Jurić, Ive Trojanović / Sva prava pridržana.
ENVYROOM_DRESS_20

Šuma kao kulisa nezaboravnog modnog događaja

GREEN_300_listici_sredina

Jedinstvenom virtualnom revijom eNVy room ispričao nezaboravnu modnu bajku

Brojni svjetski dizajneri u kreiranju svojih komada pronalaze inspiraciju u prirodi. Osim što inspiraciju koriste pri odabiru materijala i dizajniranja odjeće, sve je češće koriste kao dio scenografije.

Modne revije često su najiščekivaniji događaj godine jer iznova oduševljavaju i gledatelji jedva čekaju vidjeti čime će ih najdraži dizajneri iznenaditi. Međutim, ne pridodaje se samo važnost odjeći koja će se prezentirati na modnoj pisti. Jednako je važna i sama pista koja je često u skladu sa samom kolekcijom.

U korak sa svjetskim trendovima, modni dvojac koji stoji iza domaćeg modnog brenda eNVy room, svoju je najnoviju kolekciju predstavio u magičnom okruženju Wedding Resorta Corberon. Modeli su koračali pistom posutom šumskim lišćem, uokvireni toplim jesenskim nijansama, a kolekcija namijenjena recentnoj hladnoj sezoni, u koloritu jeseni, odisala je prepoznatljivim eNVy rukopisom predstavljajući svojevrsnu nadogradnju prethodne kolekcije. Niti ovoga puta, dvojac nije odstupao od senzualnosti, ženstvenosti i elegancije koje vjerno prate njihove modne priče. Kolekcijom iznova dominiraju dobro poznati lajt motivi brenda poput raskošnih volana i ukrasnih nabora, romantične čipke, visokih proreza, naglašenih ramena u stilu osamdesetih godina, zatvorenih ovratnika i ponegdje senzualno otkrivenog dekoltea. No, iako bazirana na prepoznatljivim elementima, kolekcija donosi pregršt inovativnih rješenja kada je riječ o detaljima, krojevima, materijalima te, naposljetku, samom stylingu.

Podsjetimo, nakon što je prošle godine za prezentaciju kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2020. odabrao polje lavande, francuski dizajner Simon Porte Jacquemus ovog je ljeta kolekciju “L’Amour” predstavio u polju pšenice. Pridržavajući se epidemioloških mjera, reviju je uživo pratilo samo stotinu uzvanika, a sjedili su uz pistu dugu 600 metara. Dior je također prošle godine prirodu inkorporirao u svoju reviju pa su modeli šetali pistom okruženom drvećem koje je kasnije bilo presađeno u prirodu.

Međutim, za potrebe eNVy roomove revije nije bilo potrebno manipulirati prirodom budući da se revija emitirali publici putem virtualnih kanala. Modni spektakl priredili su bez blještavila reflektora i žamora publike u smirujućoj tišini i ljepoti prirode. Nikica Ivančević i Vjeko Franetović uspjeli su ispričati još jednu čudesnu modnu bajku koja će se, sasvim sigurno, još dugo pamtiti.

 

PHOTOS BY: Karla Jurić, Ive Trojanović, Press, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.