melissa-belanger-usE0kpV_yLo-unsplash

Štrudle od 30 metara i degustacija borovnica: Za sve ljubitelje bobičastog voća ovaj festival je prava adresa

GREEN_300_listici_sredina

Za svakoga nešto

Osim dobre glazbe i kina na otvorenom, organizatori su pripremili i obilazak obrta borovnica, ali i obiteljska biciklijada.

Za sve ljubitelje bobičastog voća Fužine su pripremile poseban događaj. Riječ je o zdravom Bob Festu, tradicionalnom događanju posvećenom bobičastom voću i rekreaciji.

U mjestu Vrata kod nogometnog stadiona posjetitelje od 15 sati očekuje najslasnija degustacija čak 30 m duge štrudle od šumskog voća koju su pripremili domaćini u suradnji s Uredom za turizam Općine Fužine kako bi još jednom obilježili 30. Zeleno ljeto u Fužinama.

U subotu, program kreće od 10 sati kod nogometnog stadiona u Vratima kada će se posjetitelji ukrcati na turistički vlakić „Fužine express“ do poluotoka Čoka odakle se kreće na izletnički uspon  do vidikovca Preradović kojeg je potrebno prethodno rezervirati.

Obiteljska biciklijada 

Osim dobre glazbe i kina na otvorenom, organizatori su pripremili i obilazak obrta borovnica “Planinski vrt Karoline“ uz degustaciju ovih zdravih goranskih bobica. Kreće se s poluotoka Čoka i vodi vlakićem do poljoprivrednog gospodarstva.

Par dana kasnije, 25. kolovoz rezerviran je za filmsku večer na otvorenom u kultnom kaubojskom selu Roswell, a 31. kolovoza posjetitelje očekuje Obiteljska biciklijada u organizaciji udruge Društvo naša djeca Fužine koja je osigurala besplatno vođenje bike ture oko jezera Bajer, s licenciranim bike
vodičem. Svi posjetitelji koji nemaju svoj bicikl imaju mogućnost iznajmiti bicikle (trek ili e-bike) u centru Fužina.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.