australija

Stravične fotografije koje su šokirale svijet: Uginulo je više od 100.000 riba!

GREEN_300_listici_sredina

Uzrok - klimatske promjene

Odjel za vodu Ministarstva za planiranje i okoliš gdje se dogodio pomor, objavili su da "razina kisika i dalje predstavljaju problem za zdravlje riba" u tom području.

Fotografije koje ovih dana stižu iz Australije šokirale su ljude diljem svijeta. Došlo je do masovnog uginuća riba u drugoj najdužoj australskoj rijeci Darling i to zbog niske razine kisika u vodi. Tisuće mrtvih riba pronađeno je u blizini grada Menindee, izvijestili su nadležni za zaštitu okoliša, a prenosi Reuters.

Nažalost nije riječ o jedinstvenom slučaju. Na istom području je 2018. i 2019. godine došlo do pomora gotovo milijun riba zbog lošeg protoka vode, loše kvalitete te naglih promjena temperatura.

Odjel za vodu Ministarstva za planiranje i okoliš iz savezne države New South Wales, gdje se dogodio pomor, objavili su da “razina kisika i dalje predstavljaju problem za zdravlje riba” u tom području.

Stotine tisuća mrtvih riba

Stotine tisuća mrtvih riba pronađeno je u rijeci, a državni službenici za ribarstvo poslani su na to područje da procijene problem, izvijestila su lokalne vlasti.

Snimka koja je objavljena na Twitteru prikazuje čamac kako plovi kroz tisuće mrtvih riba koje prekrivaju cijelu površinu rijeke.

Državna agencija za planiranje i okoliš upozorila je da bi razine kisika u rijekama mogle još pasti ovog vikenda kako temperature rastu, prije nego što se sljedeći tjedan vrate hladniji uvjeti.

PHOTOS BY: Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.