adam-gonzales-0_E8B11eVDc-unsplash

Stotine putnika danima zarobljeno na kruzeru: Ne mogu pristati zbog mikroorganizama na brodu

GREEN_300_listici_sredina

Traži se hitno čišćenje

Brodski trup se mora očistiti prije nego što službeno uđe u zemlju kako invazivne vrste ne bi ugrozile prirodno stanište u Australiji.

Stotine putnika čeka na kruzeru uz australijsku obalu, nakon što su na dijelovima broda pronađeni potencijalno štetni mikroorganizmi. Uvedena je zabrana za pristajanje sve dok se brod ne očisti.

Kruzeru Viking Orion australske vlasti odbile su dozvolu da pristane u Adelaideu nakon što je otkriven biofil, akumulacija mikroorganizama, biljaka, algi ili malih životinja. Brodski trup se mora očistiti prije nego što službeno uđe u zemlju kako invazivne vrste ne bi ugrozile prirodno stanište, navodi BBC.

Brod navodno nije dobio dozvolu da pristane ni u Christchurchu, Dunedinu i Hobartu na Novom Zelandu. Jedan putnik napisao je na Twitteru da je više od 800 ljudi ukrcano na brod i da su mnogi od njih uznemireni i ljuti zbog nemara kompanije. Brod je napravljen 2018. godine, ima 14 katova i može prevesti i do 900 putnika. Trenutno stoji usidren 27 kilometara od obale dok traje čišćenje.

Jedan od putnika, Matt Roberts, kazao je za BBC da je putnicima rečeno da će smjeti sići s broda samo na trenutak kako bi prošli imigracijsku kontrolu. Sljedeća prilika za iskrcaj putnika bit će 4. siječnja u Sydneyu. Već su propustili velik dio svog putovanja.

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.