štrudla na

Stotine okusa, ali samo jedna je najbolja! Evo tko je napravio najukusniju štrudlu

GREEN_300_listici_sredina

Festival domaćih okusa

I ove godine natjecanje za Najbolju štrudlu Hrvatske održalo se u sklopu Štrudlafesta u Jaškovu, selu nedaleko od Ozlja, gdje su se od 6. do 8. rujna kušale najslasnije štrudle, ali i brojne druge domaće delicije.

Božica Šimunčić, Martina Marušić Britvec i Ana Kordić iz Nikola Tesla Experience Center iz Karlovca, pobjednice su na natjecanju za Najbolju štrudlu Hrvatske. Ovaj veseli ženski tim spravio je štrudlu od šljiva, jabuka i smokve i svojom su kombinacijom okusa oduševile žiri. I ove se godine natjecanje održalo u sklopu Štrudlafesta koji je brojne posjetitelje dočekao u Jaškovu, selu štrudle, nedaleko Ozlja gdje su se od 6. do 8. rujna kušale najslasnije štrudle, ali i brojne druge domaće delicije.

Ovu najslađu manifestaciju otvorio je Psihomodo Pop, a zatvorit će ju Toma. Brojne kreativne i gastro radionice dale su poseban šarm ovom događaju, a ambasadorice Štrudlafesta nesebično su dijelile s ljudima brojne savjete kako napraviti najbolju štrudlu.

Osim što se dobro jelo, i ove se godine Štrudlafestom vozilo, plovilo, šetalo, jahalo… Ove su godine stigli i gosti iz Austrije, ali i iz Amerike te pokazali svoje vještine u spravljanju ove slastice.

Ovo izdanje najslađeg događaja, u suradnji s HGSS-om, najmlađima je priredio i zip line, a mogla su se vidjeti i škotska goveda kao i zaviriti na tradicionalni gastro kutak.

Štrudlafest ima golemu podršku posjetitelja i svake ga godine posjeti više od petnaest tisuća ljudi, no ne smijemo zaboraviti ni podršku HTZ-a, Grada Ozlja, TZ Područja Kupa te TZ Karlovačke županije koji su i ove godine dali vjetar u leđa ovom sjajnom projektu.

Osim u Jaškovu, na Štrudlafestu, u ovim slatkim zalogajima može se uživati i na Tjednu štrudle koji traje od 2. do 8. rujna u čak dvadesetak restorana diljem Karlovačke županije. Štrudle su dakako po promotivnim cijenama, a okusa je dovoljno da zadovolje svačiji ukus.

PHOTOS BY: Demjan Rožman / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.