nate-johnston-zzfcFCB3Dl4-unsplash

Stiže nam sunce za vikend, nemojte ga provesti kod kuće! Ovo su jednostavne aktivnosti u kojima će klinci uživati

GREEN_300_listici_sredina

...ali i odrasli!

Koliko često planiramo nešto? Očekujemo velike stvari, velike dogovore i velike promjene. Paralelno, radimo i te planove gotovo nikada ne realiziramo, a za zabavu i aktivnost je potrebno tako malo.

Ovaj su vikend najavljene prave proljetne temperature za gotovo cijelu Hrvatsku. Nakon nekoliko kišnih, tmurnih i oblačnih, idealno je to vrijeme za otići na obiteljski izlet ili organizirati aktivnosti za one najmlađe u krugu doma.

Donosimo nekoliko ideje kako možete iskoristiti to vrijeme na najbolji način!

Zaprljajte se

Izvedite dijete u prirodu, neka se uprlja, upozna sa zemljom i prirodom. Ako imate mogućnosti, odnosno ako imate vrt, možete zajedno vrtlariti ili odvojiti manji dio isključivo za dijete.

Ako, pak, živite u stanu i nemate vrt, možete posaditi začinsko bilje. Bosiljak, vlasac ili origano ne traže previše paženje, a kroz kratko vrijeme svakodnevno ćete imati vlastite začine. Najbolje ih je posaditi na mjesto osvijetljeno dnevnim svjetlom.

Ne može bolje od piknika 

Nema boljeg vremena za piknik od proljeća. Temperature su ugodne, može se sjediti na zemlji, a pritom nema dosadnih komaraca. Okupite ekipu prijatelja ili obitelji i izaberite lokaciju. Ako živite u većem gradu, običan park udaljen od gradskog prometa može poslužiti.

Ne to biti neka popularna destinacija koja će izgledati lijepo na Instagramu. Pripremite omiljenu hranu i uživajte sa svojim najmilijima.

Neka lopta padne ‘kod susjeda’

Kad ste zadnji put vidjeli djecu da se igraju vani, na otvorenom? Možda ih samo treba malo potaknuti? No, bez obzira na to imate li djecu, veće ili manje društvo, organiziranje igara na otvorenome uvijek je dobra ideja.

Igra skrivača u kvartu oduševit će najmlađe, a badminton u parku ili na livadi zabavit će i odrasle. Crtajte uz pomoć kreda, ponesite karte i druge društvene igre, zaigrajte nogomet ili bilo koji drugi sport!

Ne može jednostavnije 

Znanstveno je dokazano da redovita šetnja ubrzava potrošnju kalorija, ima pozitivan utjecaj na zdravlje, ublažava stres, a pritom ima minimalne mogućnosti ozljede.

Dodatna prednost je što za šetnju ne morate nikoga čekati ili posebno dogovarati plan. Možete ići sami, sa psom ili samo sa slušalicama u ušima.

 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.