M3-Homepage-Desktop-LHD

Stiže najjeftiniji Teslin model do sada

GREEN_300_listici_sredina

Evo koliko košta

Trebao bi biti kompaktni ili subkompaktni automobil, inače popularan dizajn u Aziji i Europi. Bit će to najjeftiniji Teslin model do sada.

Tesla će uskoro izbaciti najjeftiniji model do sada. Objavila je to tvrtka koja godinama prati poslovanje Tesle, Loop Ventures, a pretpostavke temelje na informacijama koje su dobili iz izvora bliskih kompaniji. Model 2, kako ga nazivaju, trebao bi na ceste izaći 2024. godine, a bit će u cjenovnom rangu od 23 tisuće eura.

Kako navodi Loop Ventures, model će se razvijati i proizvoditi u Kini, a u prodavat će se globalno. Nema sumnje da je jeftiniji model nužan u ostvarenju daljnjih poslovnih planova američke kompanije po pitanju širenja i podizanja proizvodnje, a s tim se slaže i Elon Musk.

Naziv Model 2 još uvijek nije službeno potvrđen, a kineski mediji navode da će službeno ime uskoro biti objavljeno.
Tijekom summita B20 2022. u Indoneziji, Elon Musk je na pitanje hoće li Tesla novo vozilo nazvati kao Model I, Musk nije ni potvrdio ni demantirao. Umjesto toga, izjavio je da je imalo smisla napraviti ekonomičniju verziju automobila.
Trebao bi biti to kompaktni ili subkompaktni automobil, inače popularan dizajn u Aziji i Europi.

PHOTOS BY: Tesla / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.