8

Stigla je nova kolekcija otkačenih torbica izrađenih od plastičnih vrećica!

GREEN_300_listici_sredina

Održivost na hrvatski način

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Talentirana kostimografkinja i modna dizajnerica Mirjam Krajina ponovno nas je oduševila novom kolekcijom torbica izrađenih od plastičnog otpada. Vrlo su chic, lagane, dugovječne i praktične. Uvjerite se sami...

Modnu dizajnericu i kostimografkinju Mirjam Krajina promišljanja o održivoj modi dovela su do kolekcije torbica izrađene isključivo od plastičnog otpada. Termičkom obradom plastičnih vrećica i kreativnim pristupom oblikovanju nastaju unikatne torbice pod nazivom RAW BAG. RAW u ovom slučaju zaista predstavlja novu eru modnog dizajna: reuse, adapt and wear.

Osim što su iznimno lagane zbog tehnike kojom nastaju, također su dugovječne i praktične. Dolaze u više boja i veličina, a u sebi imaju i manju torbicu od tekstila. Najmanje verzije torbice odlične su za izlaske, dok veće zadovoljavaju sve zahtjeve dnevnih torbi. Izvorna kolekcija nastala je upravo iz dizajnericine želje da stvori savršenu torbu za kupovinu koja će osim praktične vrijednosti imati i estetsku, a da je pritom zadovoljena i ekološka komponenta.

Naziv RAW BAG implicira sirovost i jednostavnost te “minimal waste filozofiju”. Kroz editorijal koji je nastao u suradnji s fotografkinjom Kristinom Vrdoljak i kolegicom dizajnericom Jelenom Geštakovski (brend Y Gia) prikazana je upravo ta jednostavnost nošenja i kombiniranja s uličnom modom. Modeli su odjeveni u komade jedne od prvih kolekcija brenda Y Gia te komade iz privatnog ormara same dizajnerice, baš kako nastaju i svakodnevne street style kombinacije. Odabirom lokacija dodatno je naglašen aspekt dnevne nosivosti te editorijal komunicira slobodu i zaigranost u tom aspektu.
Sve o torbicama i vizualne sadržaje možete pratiti na @mirjamkrajinaofficial.

PHOTOS BY: Kristina Vrdoljak / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.