diapo-4-stella-ok-421x648

Stella McCartney predstavila luksuznu liniju održivih proizvoda za njegu kože

GREEN_300_listici_sredina

Nakon mode, ne red je došla i kozmetika

Stella McCartney je poznata po svojim naporima za zaštitu životinja i okoliša, a to se može osjetiti i u njezinoj novoj održivoj kolekciji proizvoda za njegu kože koja se može ponovno puniti.

Zadnja dva desetljeća Stella McCartney predvodila je put u održivoj luksuznoj modi sa svojom modnom kućom koja ne koristi krzno niti kožu. Upravo zbog toga često surađuje s tvrtkama koje su zaslužne za nove održive materijale poput Bolt Threads. Poznata dizajnerica sada želi učiniti isto i za održivu njegu kože i lansirala je STELLA by Stella McCartney, liniju za njegu kože inspiriranu prirodom.

“Odrastajući u Škotskoj, naučila sam mirisati prirodu, čuti je, učiti od nje i što je najvažnije – poštivati je. Vjerujem da ona ima sve i ako to vidimo, možemo hraniti svoje tijelo i dušu iznutra i izvana,” izjavila je Stella za medije. McCartney opisuje svoju liniju kao pažljivu alternativu ljepote, sastavljenu od proizvoda koji uistinu djeluju i odražavaju njezinu predanost životu u skladu s prirodom. STELLA by Stella McCartney linija proizvoda sastoji se od samo tri proizvoda koji se fokusiraju na dugoročnu vitalnost umjesto kratkoročnih rezultata.

Na temelju Stelline osobne filozofije korištenja “samo onoga što trebate”, asortiman se sastoji od tri osnovna proizvoda: Reset Cleanser, Alter-Care Serum i Restore Cream. Ovaj novi asortiman je formuliran da djeluje u skladu s kožom, podržavajući njezine ključne funkcije regeneracije i zaštite te nudi impresivne, klinički dokazane rezultate. Sve formule proizvoda izrađene su od najmanje 99% sastojaka prirodnog podrijetla, a svaka je dostupna u jedinstvenom ekološki osviještenom punjenju.

Bilo je izuzetno bitno i da proizvod u svakoj fazi svog životnog ciklusa ima najmanji mogući utjecaj na okoliš, od sastojaka do pakiranja, preko operacija pa sve do upotrebe kod potrošača. Sva tri proizvoda dolaze zapakirana u reciklirane staklene boce za višekratnu upotrebu, zajedno s bezračnom pumpicom (iz Plastic Bank), koja pumpa s vrha boce kako bi se osiguralo da je svaka kap iskorištena. Dva od tri proizvoda, serum i krema, mogu se zamijeniti dopunama koje su pakirane u plastične vrećice izrađene od certificiranih obnovljivih izvora. Dopune se mogu staviti unutar staklenih bočica ili čak koristiti bez bočica. Stella by Stella McCartney je bez okrutnosti i ima prikladni certifikat Leaping Bunny. Tvrtka je također zabranila gotovo 2000 sastojaka iz svojih proizvoda, što je izvan propisa EU-a.

Proizvodi nisu bez mirisa, no miris koji se koristi u proizvodima sastoji se od 89,6 % sastojaka prirodnog podrijetla te je vrlo blag. Jedinstveno lijep miris proizvoda, nazvan “High Cliff”, kreiran je u suradnji s poznatim parfumerom Francisom Kurkdjianom, osnivačem i umjetničkim direktorom Maison Francis Kurkdjian i direktorom za kreaciju parfema Parfums Christian Dior. Ova linija je kulminacija trogodišnjih inovacija i istraživanja s LVMH Recherche, odjelom za istraživanje i razvoj ljepote. Iako sam LVMH Beauty Division nije bez okrutnosti, sama McCartney pridružila se LVMH-u 2020. kao osobni savjetnik za održivost vlasnika LVMH-a, u nastojanju da tvrtku učini održivijom iznutra.

PHOTOS BY: LVMH, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.