Šešir, ogledalo

Stari šešir za nekoliko minuta može postati rustikalni slamnati ukras za zid

GREEN_300_listici_sredina

Kreativan projekt

Ako imate stari šešir koji više ne nosite, nemojte ga baciti! Uz malo kreativnosti, možete ga pretvoriti u jedinstveni ukras za vaš dom.

Izrada zidnog ukrasa od starog šešira je sjajan način da reciklirate stare predmete i dodate osobni pečat vašem domu. Ovaj projekt je jednostavan, zabavan i pruža vam priliku da pokažete svoju kreativnost. Uz malo truda, vaš stari šešir može postati prekrasan ukras koji će uljepšati svaki prostor.

Potrebni materijali:

Stari šešir
Malo okruglo ogledalo
Vruće ljepilo i pištolj za vruće ljepilo
Ukrasni materijali po želji (trake, perle, cvjetovi, čipka, itd.)
Kukica za vješanje na zid

Upute: Ako je potrebno, stari šešir operite i osušite. Izmjerite promjer vašeg ogledala i nacrtajte odgovarajući krug na šeširu. Škarama pažljivo izrežite označeni krug. Otvor bi trebao biti malo manji od promjera ogledala kako bi se ogledalo moglo pričvrstiti na šešir. Vruće ljepilo nanesite duž rubova otvora koji ste izrezali. Pažljivo postavite ogledalo na šešir i držite ga na mjestu dok se ljepilo ne osuši i ne stvrdne.

Sada dolazi zabavni dio! Ukrasite šešir prema vlastitom ukusu. Možete koristiti trake, perle, cvjetove, čipku ili bilo koje druge dekorativne elemente koje imate kod kuće. Koristite vruće ljepilo kako biste pričvrstili ukrase na vanjsku stranu šešira. Pustite mašti na volju i stvorite jedinstveni dizajn.

Na stražnju stranu šešira, pomoću vrućeg ljepila, pričvrstite kukicu za vješanje. Pazite da kukica bude čvrsto pričvršćena kako bi vaš novi ukras sigurno visio na zidu. Ostavite sve da se dobro osuši prije nego što objesite svoj novi ukras na zid.

Dodatni savjeti:

Odabir ogledala: Pazite da ogledalo bude lagano kako ne bi opterećivalo šešir.
Eksperimentiranje: Nemojte se bojati eksperimentirati s različitim stilovima i bojama. Svaki šešir može postati jedinstveno umjetničko djelo.
Korištenje ekoloških materijala: Ako je moguće, koristite reciklirane ili ekološke materijale za ukrašavanje.

Od odrezane “kape” šešira možete napraviti i simpatičnu posudu za odlaganje stvari. 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.