151706757_438151127246055_3462180278901347019_n

Stadion u Toulouseu u borbi protiv klimatskih promjena

GREEN_300_listici_sredina

Još bolje uživanje u utakmicama

Najveći stadion u francuskom gradu Toulouseu objavio je da se udružuje s tvrtkom Time for the Planet, inicijativom koja građanima, investicijskim fondovima, bankama i tvrtkama omogućuje ulaganje iznosa od 1 eura u borbu protiv klimatskih promjena.

Vijest o suradnji je prošlog mjeseca putem Instagrama objavio jedan od najboljih ragbijaša u Toulouseu, Clément Castets.”Partnerstvo još nije službeno potpisano, ali projekti će uskoro biti uspostavljeni”, rekao je Castets za EURACTIV Francuska. “Primjerice, jedna bi ideja bila dati 1 euro za Time for Planet za svaku ulaznicu kupljenu za utakmice, ali s obzirom na zdravstvenu situaciju, još ništa nije pokrenuto”, dodao je.

Time for the Planet želi prikupiti milijardu eura za stvaranje 100 tvrtki s ciljem borbe protiv globalnog zagrijavanja. U samo nešto više od godinu dana prikupljeno je više od 2,37 milijuna eura. Više od 15.600 građana, investicija, banaka, tvrtki i poduzetnika već je uložilo u inicijativu. Među dioničarima su i Jean-Michel Aulas, predsjednik Olympique Lyonnais, Reneau Sornin, predsjednik francuske Tech Rhône-Alpes i Jean Jouzel, klimatolog i bivši potpredsjednik UN-ovog Međuvladinog panela za klimatske promjene (IPCC).

“All-in” za klimu

Cilj neprofitne inicijative je stvaranje i financiranje tvrtki koje se bore protiv klimatskih promjena na globalnoj razini. Nova će se poduzeća usredotočiti na 20 glavnih izazova s ​​kojima se suočava planet, uključujući energetski učinkovitu obnovu zgrada, izgradnju pasivnih zgrada s pozitivnom energijom, obnavljanje poljoprivrednog zemljišta i hvatanje stakleničkih plinova koje tvornice emitiraju. Upravo se ova vrsta obveze svidjela ragbijašu Toulouseu Castetsu. “Pokušavam učiniti sve što mogu za ekološku svrhu”, rekao je Castets. “Kada sam pronašao Time for the planet, odmah sam se navukao i postao partner. Također sam dobio mnogo pozitivnih reakcija na partnerstvo od kluba i uprave”, dodao je. “Djelovao sam kao katalizator i mjesto susreta. Ako bi me masovno slijedili drugi sportaši, ova vrsta inicijative mogla bi napraviti primjetnu razliku.” Za projekt će biti zadužen odjel korporativne odgovornosti stadiona. 

Odlična inicijativa i odličan primjer. Budući da je Hrvatska poznata kao zemlja sporta, bilo bi odlično jednu ovakvu inicijativu vidjeti i na našim stadionima. 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.