A selective focus shot of a thermometer in the beach sand with a blurred background

Srpanj 2021. bio je najtopliji mjesec ikad zabilježen

GREEN_300_listici_sredina

M.B.

Novi rekord

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Srpanj je bio najtopliji mjesec na našem planetu otkada se vrše bilježenja - objavila je američka Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA) u sklopu najnovijih podataka koji naglašavaju klimatsku krizu.

“Srpanj je obično najtopliji mjesec u godini u svijetu, ali srpanj 2021. nadmašio je sebe kao najtopliji srpanj i mjesec ikada zabilježen”, rekao je administrator NOAA -e Rick Spinrad. “Ovaj novi rekord doprinosi uznemirujućem i ometajućem putu koji su klimatske promjene postavile svijetu”, rekao je Spinrad u izjavi pozivajući se na podatke Nacionalnih centara za informacije o okolišu (NCEI).

@NOAA Twitter

NOAA je rekla da je kombinirana temperatura kopna i površine oceana bila 0,93°C iznad prosjeka u 20. stoljeću koji je iznosio 15,8°C, što ga čini najtoplijim srpnjem od početka evidencije prije 142 godine. Prema podacima koje je objavila Kopernikova služba za klimatske promjene Europske unije, prošli je mjesec bio treći najtopliji srpanj na svijetu. Uobičajeno je da agencije imaju male razlike u podacima. Prošlog tjedna izvješće UN-a o znanosti o klimi s Međuvladinog panela o klimatskim promjenama izazvalo je šok rekavši da je svijet na putu da dostigne 1,5°C zagrijavanja oko 2030. godine. “Znanstvenici iz cijelog svijeta dali su najnoviju procjenu načina na koje se klima mijenja”, rekao je Spinrad. “To je otrežnjujuće izvješće IPCC -a koje otkriva da ljudski utjecaj nedvojbeno uzrokuje klimatske promjene i potvrđuje da su utjecaji rasprostranjeni i da se brzo pojačavaju.”

Izvor: www.euractiv.com

PHOTOS BY: NOAA, FreePik, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.