sharon-pittaway-KUZnfk-2DSQ-unsplash

Spasimo OPG-ove na području Banovine!

GREEN_300_listici_sredina

Dugoročna pomoć

Pomozite OPG-ovima iz potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije i kušajte njihove domaće proizvode.

Tragedija kakvu Hrvatska ne pamti zadesila je Petrinju, Sisak, Glinu i okolna područja. Razoran potres cijelu je zemlju zavio u crno, ali još jednom dokazao da smo najsložniji kad je najteže. Svaki donirani paket hrane, odjeće, higijenskih potrepština i građevinskog materijala posljednjih je tjedana spasio ljude iz potresom pogođenog područja. Međutim, ova izvanredna situacija trajat će još neko vrijeme i ljudima iz Banovine naša pomoć je i dalje potrebna. Jedan od načina kako im pomoći je kupovina proizvoda iz njihovih OPG-ova. Tako ćete poduzetnicima dati priliku da se oporave tijekom ovog izuzetno teškog razdoblja, a vi ćete imati priliku uživati u domaćim i tradicionalno proizvedenim proizvodima iz cijele Banovine.


Portal Cimerfraj.hr sastavio je popis proizvođača i OPG-ova kojima možete pomoći. “Ne možemo izbrisati strah od potresa. Kad kiša ispere prašinu i zemlju od šute posvuda, još tužnija je šarena pustoš gradskih i seoskih ulica. Ali možemo pomoći da briga zbog neizvjesne egzistencije bude manja. Ponudimo posao sezonskim radnicima iz potresom opustošenih područja. I kupujmo od banijskih proizvođača. Petrinjski kraj je poznat po lončarima i grnčariji – zašto ne bismo nabavili njihove tradicionalne proizvode za naše apartmane i kuhinje? Kupovali domaću i ekološki uzgojenu hranu s banijskih obiteljskih gospodarstava?”, poručuju s portala. Cijeli popis OPG-ova možete potražiti OVDJE.

Osim portala, tu je i nedavno organizirana Facebook grupa pod nazivom “Spasimo OPG-ove na području Banovine!” koja nastoji okupiti funkcionalna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, s ciljem bolje promocije i organiziranja prodaje domaćih proizvoda sa stradalog područja Banovine. Uključite se u grupu i pratite aktualnu ponudu i mogućnost narudžbe ukusnih, korisnih i zdravih plodova banijskih poljoprivrednika.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.