205480396_134314512136525_5977992264130480708_n

Špajz: Sve što vam treba u jednoj teglici

GREEN_300_listici_sredina

"Naruči, protresi i ustima prinesi"

Kada je s 19 godina pokrenula Špajz, Martina Završki postala je najmlađa poduzetnica u Osijeku. Četiri godine kasnije i dalje gradi svoje malo carstvo zdrave hrane.

Već svi znaju da iza predznaka “zdrava hrana” ne stoji neukusna hrana nego da ona može itekako počastiti sve naše nepce. Premda su mnogi danas svjesni da trebaju promijeniti prehrambene navike i prakticirati zdravu prehranu, često kažu da za to nemaju vremena ili da pripremanje zdravih obroka zahtjeva više mašte i truda. Srećom, danas je na tržištu sve više zdravih proizvoda koji tim izgovorima staju na kraj.

Martina Završki iz Darde kraj Osijeka mijenja prehrambene navike svojih sugrađana. Kako kaže, uvijek se relativno zdravo hranila jer se njezina obitelj kroz svoj OPG zalagala za zdravu prehranu i eko uzgoj. Kaže da se u srednjoj školi počela nešto nezdravije hraniti, a primijetila je da joj određeni sastojci, kao što su kvasac i šećer, smetaju što ju je dodatno motiviralo na istraživanje o zdravijim obrocima. Uz obitelj je otvorila restoran zdrave hrane Špajz u kojem poslužuje obroke u teglicama, slatke i slane. Svaka se teglica sastoji od osam slojeva i svaki sloj teglici daje posebnu čaroliju i kombinaciju okusa. Teglicu protresete i obrok je spreman!

Međutim, htjela je dodatno pomoći svima koji nemaju vremena za kuhanje. Rješenje je ponudila u obliku Špajz juha koje dolaze u četiri varijante – povrtna juha od mrkve, brokule i cvjetače, juha od butternut tikve, zatim juha od mrkve i celera te juha od rajčice i bosiljka. Pripremljene su prema jednostavnoj recepturi, bez konzervansa i od najsvježijih namirnica s lokalnih OPG-a. Uz sol i papar, juhama su dodani tek domaći začini – ružmarin ili bosiljak, maslinovo i bučino ulje. Špajz juhe imaju rok trajanja od 12 dana i iznimno su praktičan obrok – samo se podgriju u teglici u kojoj su pakirane.

Martina više ne mijenja samo prehrambene navike Osječana. U prijavi na projekt “Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, Martina je vidjela priliku za plasman Špajza na police velikog trgovačkog lanca. U ostvarenju tog sna pomogao joj je stručni tim SPAR-a Hrvatska uz koji je savladala sve važne korake – od usavršavanja recepture, preko procesa proizvodnje, pa sve do sugestija oko dizajna. “Iskustvo u projektu Startaj Hrvatska najljepše je u mome životu. Mislim da sam dokazala da se može raditi ono što se voli i da se to može raditi u Hrvatskoj. Stojim iza svojih proizvoda jer u njima sažet sav moj trud, a cilj mi je da za Špajz zna cijela zemlja”, poručila je.

Špajz možete kupiti s “plavih polica” u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske.

PHOTOS BY: Spar, Instagram, Press, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.