Screenshot 2021-11-24 113458

SNL ugostio Majku Zemlju i imala je prilično oštre riječi za svoju djecu

GREEN_300_listici_sredina

Kaže da imamo dva izbora...

SNL- ov tjedni segment "Weekend Update" ugostio je Majku Zemlju koja kaže da u borbi protiv klimatskih promjena moramo odbaciti meso i ugljen. Fantastična Aidy Bryant nasmijala je publiku utjelovljujući Majku Zemlju dok je istodobno objasnila realne probleme s kojima se Zemlja suočava.

Najnovija epizoda popularnog američkog humorističnog showa Saturday Night Live (SNL) bavila se temom klimatske krize nakon konferencije COP26 u Glasgowu. SNL-ov segment “Weekend Update” prozvao je čelnike COP-a 26 zbog njihove popustljivosti u naporima za ublažavanje posljedica klimatskih promjena, posebno u vezi s ograničavanjem globalnog oslanjanja na poljoprivredu životinja i fosilna goriva. Segment je ugostio Majku Zemlju, koju glumi Aidy Bryant, kako bi dala svoj komentar na temu klimatskih promjena.

Hvaljen kao summit posljednje prilike za stvarnu klimatsku akciju, COP26 završio je 12. studenog i ostavio je razočaranima mnoge ekološke aktiviste. Iako je povijesni događaj doveo do toga da su se čelnici obvezali ograničiti emisiju metana i zaustaviti krčenje šuma, poljoprivreda životinja nije bila u središtu klimatskih pregovora i sporazuma unatoč nekoliko globalnih kampanja.

Bryant je započela svoj govor referirajući se na eksploataciju životinja, “Ja sam kao svaka normalna mama – jako mi je vruće i jako sam ljuta. Evo u čemu je stvar. Nisam stroga. Morate priznati da sam bila jako cool mama. Dopustila sam vam puno čudnih stvari. Pustila sam vam da imate SeaWorld. Dopustila sam da stavljate maskaru na štakore i majmune. New York izgleda kao mješavina taksija i konja i ja to ne volim, ali vam dopuštam. Ali sada sam zabrinuta. Mislim da sam bolesna“, rekla je Majka Zemlja prije nego što je objasnila što se mora učiniti da se preokrene klimatska kriza. “Pa, to su stvari koje zapravo ne želite raditi. Primjerice, nema više hamburgera i Forever 21“, rekla je ukazujući na ekološki štetne učinke stočarstva i brze mode.

Ostatak segmenta bio je posvećen raspravi o ljudskom oslanjanju na fosilna goriva. “Ugljen dolazi iz moje stražnjice. Imamo Sunce koje doslovno moli za posao, ali vi govorite: “Ne, ne, mi imamo veliku tradiciju spaljivanja mamine stražnjice”, rekla je Bryant i nasmijala publiku. Voditelj Colin Jost rekao je da se nada da će nove tehnologije pomoći ljudima izbjeći najgoru klimatsku krizu na što Bryant odgovara: “Ah, vidiš, nedostajat će mi ljudi nakon što izgore. Vi ste tako slatki.”
Majka Zemlja završila je segment riječima “Ja sam vaša majka, stalo mi je do vas, volim vas, ali ovo može završiti na jedan od dva načina. Pomozite mi ili ću vas ubiti”.

PHOTOS BY: Screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.