toby-elliott-RwkBCZhG9LU-unsplash

Snima se novi ekološki triler čija je radnja smještena u Hrvatskoj nakon erupcije vulkana

GREEN_300_listici_sredina

Iza serije stoje dva proslavljena domaća producenta

Produkcijska kuća Upgrade Productions iz Los Angelesa u partnerstvu s islandskom NEW ACT 4 i hrvatskom kućom Drugi plan radi na novom na eko-trileru "Vulkan".

Nadolazeća serija od osam dijelova prati preživjele stanovnike nakon erupcije vulkana koji je opustošio Island dok su prema direktivi UN-a preseljeni u Hrvatsku i moraju naučiti kako živjeti zajedno, prevladati kulturne razlike i na kraju pomoći jedni drugima.

Produkcija serije, koja će biti na engleskom, islandskom i hrvatskom jeziku, trebala bi započeti početkom sljedeće godine u Islandu i Hrvatskoj.

Produkcijska kuća ACT 4, koju predvode islandski kreativci uključujući glumca iz hit serije “True Detective” Ólafura Darrija Ólafssona i producenta serije “Black Sands” Hörðura Rúnarssona, surađivat će s hrvatskom produkcijskom kućom “Drugi plan” koju vode Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Zaslužni za serije “Uspjeh” i “Novine”).

Upgrade Productions, koju predvode supredsjednici Matt Brodlie i Jonathan Kier, služit će kao izvršni producent serije “Vulkan”, koja se temelji na originalnoj ideji Tarabe i Sile čiji su scenarij pisali Rúnarsson i Mateja Božičević.

“Oduševljeni smo suradnjom s ACT 4 i Drugim planom na “Vulkanu” jer ovu seriju ne vidimo samo kao priču o katastrofi, već istraživanje o tome kako se ljudi ponašaju i ophode jedni prema drugima u izvanrednim okolnostima”, rekla je Caroline Kusserv iz Upgrade Productions . “Hörður Rúnarsson i Mateja Božičević osmislili su nevjerojatno privlačan projekt koji smo uzbuđeni što ćemo dalje zajedno razvijati.”

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.