max-delsid-81QFH8r4xog-unsplash

Snima se prvi veganski kulinarski show. Hoće li to potaknuti televizije da promjene smjer?

GREEN_300_listici_sredina

Potpuno osvježenje u kulinarskom natjecanju

Nakon brojnih kulinarskih emisija kojima svjedočimo već godinama, napokon je krenulo snimanje jednog potpuno drugačijeg kulinarskog natjecanja. Riječ je naime, o kulinarskom showu koji je u potpunosti baziran na biljnoj, odnosno veganskoj prehrani. Postavlja se pitanje, hoće li se i druge produkcije diljem svijeta inspirirati ovom emisijom i krenuti u snimanje veganskih kulinarskih showova?!

U moru kulinarskih emisija i natjecanja, jedna američka produkcija kreće u snimanje showa koji će se znatno razlikovati od svih prethodnih. Naime, riječ je o kulinarskom natjecanju koje je u potpunosti bazirano na veganskoj prehrani i prvi je takvog tipa uopće u svijetu. “Peeled” ime je prvog veganskog natjecanja u kuhanju, a produkciju predvodi vKind, veganska digitalna platforma i to nakon što je ovaj koncept debitirao kao jedna epizoda na YouTube kanalu te je u kratkom roku zainteresirala publiku. 

U ovom showu natjecat će se profesionalni kuhari koji će pripremati isključivo veganska jela, a u žiriju će sjediti vegani koji će ocjenjivati kvalitetu spremljene hrane. Iako su za novu emisiju producenti bili inspirirani kuharskim showom u reality stilu, kao što je primjerice MasterChef, Peeled će  biti jedinstven zbog jelovnika koji se u potpunosti bazira na biljnoj prehrani, a uz to su kandidati odabrani kako bi stvorili uzbudljivu dinamiku te će se tijekom cijelog natjecanja raspravljati i o međusobnim iskustvima prelaska na vegansku prehranu. “Peeled omogućuje veganima i vegetarijancima da i oni uživaju u kuharskim emisijama, ali i time se biljnoj prehrani putem ovog projekta daje na važnosti i da ju ljudi počinju uzimati za ozbiljno”, istaknuo je za strane medije Star Simmons, osnivač vKinda i kreator emisije. 

Peeled se snima u Las Vegasu, u Vegas Vegan Culinary School and Eatery, mjestu koje je smatra prvom američkom veganskom školom kuhanja. “Posebno smo uzbuđeni što ćemo veganskim brendovima pružiti novu platformu za izlaganje svojih proizvoda pred publikom željnom veganskih alternativa”, rekao je Simmons. Upravo bi ovaj veganski kulinarski show mogao postati pionir u tome da mnoge televizije diljem svijeta počinju razmišljati da u kulinarska natjecanja uvedu upravo vegansku inačicu kako bi se svim uzrastima približila važnost biljne prehrane i činjenica da je hrana bez mesa isto hrana. I to kakva. 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.