margaret-jaszowska-HWwUllLR4OE-unsplash

Slavonski grad bogatiji je za 125 tisuća komada posađenog cvijeća

GREEN_300_listici_sredina

Za ljepši i bioraznolikiji grad

Građani Slavonskog Broda bogatiji su za 125 tisuća posađenih lukovica cvijeća koje su posađene diljem grada. Kroz lipanj cvijeće će procvjetati u punom sjaju.

Tijekom travnja građani Slavonskog Broda mogli su uživati u prekrasnom cvjetnom prizoru u Ulici Petra Svačića u kojoj je u prosincu prošle godine izvršena strojna sadnja tulipana. Sto tisuća lukovica tulipana, podsjetimo, poklon su Mestne občine Celje iz Slovenije koja je grad prijatelj Slavonskog Broda, a koja je sufinancirala sadnju tulipana s 50 % iznosa.

Nastavno na suradnju s prijateljskim gradom Celjem, u gradu je ovih dana ponovno zasađeno oko 125 tisuća lukovica cvijeća, odnosno posađene su gladiole, šumarice, plamene zvijezde i irisi. Cvatnja će trajati od lipnja do listopada, a lukovice su zasađene na nekoliko gradskih lokacija ukupne površine oko 500 m2. Sadnju lukovica izvršila je zajedno s T.D. Komunalac tvrtka HP Hibrid iz Slovenske Bistrice (Slovenija), a uz suradnju tvrtke Jub Holland iz Nizozemske. Naime, riječ je o tvrtki koja postoji još od 1910. godine te je danas jedini certificirani dobavljač lukovica za kraljevski dvor.

PHOTOS BY: Unsplash, Grad Slavonski Brod / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.