margaret-jaszowska-HWwUllLR4OE-unsplash

Slavonski grad bogatiji je za 125 tisuća komada posađenog cvijeća

GREEN_300_listici_sredina

Za ljepši i bioraznolikiji grad

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Građani Slavonskog Broda bogatiji su za 125 tisuća posađenih lukovica cvijeća koje su posađene diljem grada. Kroz lipanj cvijeće će procvjetati u punom sjaju.

Tijekom travnja građani Slavonskog Broda mogli su uživati u prekrasnom cvjetnom prizoru u Ulici Petra Svačića u kojoj je u prosincu prošle godine izvršena strojna sadnja tulipana. Sto tisuća lukovica tulipana, podsjetimo, poklon su Mestne občine Celje iz Slovenije koja je grad prijatelj Slavonskog Broda, a koja je sufinancirala sadnju tulipana s 50 % iznosa.

Nastavno na suradnju s prijateljskim gradom Celjem, u gradu je ovih dana ponovno zasađeno oko 125 tisuća lukovica cvijeća, odnosno posađene su gladiole, šumarice, plamene zvijezde i irisi. Cvatnja će trajati od lipnja do listopada, a lukovice su zasađene na nekoliko gradskih lokacija ukupne površine oko 500 m2. Sadnju lukovica izvršila je zajedno s T.D. Komunalac tvrtka HP Hibrid iz Slovenske Bistrice (Slovenija), a uz suradnju tvrtke Jub Holland iz Nizozemske. Naime, riječ je o tvrtki koja postoji još od 1910. godine te je danas jedini certificirani dobavljač lukovica za kraljevski dvor.

PHOTOS BY: Unsplash, Grad Slavonski Brod / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.