alex-glebov-Y9mp8VnyreQ-unsplash

Sjajne vijesti: Ova je država konačno zabranila prodaju i proizvodnju krzna

GREEN_300_listici_sredina

Zakon stupio na snagu

U Kaliforniji je konačno stupio na snagu zakon izglasan 2019. godine za uvođenje zabrane prodaje i proizvodnje krzna.

Ova je godina po svemu sudeći prijelomna za sve pse, lisice, kune i mnoge druge životinje koje se uzgajaju zbog krzna. U Kaliforniji je, naime, od 1. siječnja stupila na snagu zabrana proizvodnje proizvoda od životinjskog krzna, ali i njihove prodaje, objavili su iz Prijatelja životinja.

Riječ je o zakonu koji je usvojen u kalifornijskom zakonodavnom tijelu još 2019. godine. No, trebalo je proći više od tri godine kako bi on stupio na snagu, odnosno da svi dosadašnji uzgajivači zatvore svoje farme. Životinje se na takvim farmama muči i ubija. Ubijaju ih elektrošokerima, guše ih plinom, udaraju ih u glave dok ih se drži za rep, a sve kako bi se očuvalo krzno koje se kasnije prodaje po iznimno visokim cijenama.

Cijeli život u kavezu 

Svake se godine u svijetu uzgaja i ubije oko 100 milijuna životinja zbog krzna. Preko 95 posto krzna koje se prodaje na svjetskoj razini dolazi od uzgajanih životinja, poput kuna, lisica, rakuna, zečeva i činčila. Te životinje cijeli život provedu na farmama krzna u tijesnim kavezima, bez mogućnosti prirodnog ponašanja.

Podsjetimo, Prijatelji životinja pozvali su na potpisivanje peticije za zabranu uzgajališta krznaša, kao i za zabranu proizvoda od krzna na europskom tržištu. Kada se prikupi milijun valjanih potpisa, Europska komisija razmotrit će prijedlog i poduzeti mjere.

PHOTOS BY: Unsplash, Pixabay / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.