pexels-cottonbro-studio-6069547

Second hand komadi koji pričaju povijest: Djevojka kupila jaknu i otkrila tajanstvenu ljubavnu priču

GREEN_300_listici_sredina

Sve je podijelila na društvenim mrežama

Maya Sommer bila je dirnuta otkrićima i pričom o jakni. San joj je, kako je kazala, saznati cijelu povijest iza odjevnog predmeta u kojemu je pronašla stari dnevnički zapis o tajanstvenom ljubavnom paru.

Svaki second hand komad odjeće ima svoju priču, prenosi određeni dio povijesti i tako mu daje na posebnosti. Najbolji primjer za to je iskustvo Maye Sommer, Britanke koja obožava kupovati u trgovinama rabljenom odjećom. U jednom od njih ugledala je fantastičnu vintage jaknu, prepoznala njenu kvalitetu i odlučila ju kupiti, bez pretjeranog razmišljanja. Tek kada je došla kući shvatila je da je dobila puno više od same jakne, prenosi The Sun.

Maya je odlučila podijeliti svoje nevjerojatno otkriće na društvenim mrežama te je snimila video u kojem je priznala da još uvijek ne može vjerovati što ima u svojim rukama.

@thinklessaboutmen

This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak

♬ A Day in My Life – Soft boy

“Pronašla sam ovu kožnu jaknu u trgovini rabljenom odjećom. Savršeno je pristajala pa sam ju kupila i odnijela kući“, kazala je Maya.

Džepovi koji nose tajne

Tek kada je jaknu ponovno isprobala, u jednom od džepova našla je bilježnicu punu pisama.

“Na prvoj stranici ovog malog dnevnika kojeg sam otvorila pisalo je četvrtak, 11. studenog 1971. godine“, rekla je Maya, a u jednom od kratkih zapisa stajala je dirljiva poruka:

“Prošlo je tjedan dana, a Dianne me nije nazvala niti mi pisala“, stajao je u pismu.

Sljedeći zapis, od 22. studenoga iste godine, također je bio dramatičan: “Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 godina od kako smo zajedno’, napisao je vlasnik jakne.

‘Zadnji put da je vidim’

Prelistavajući stranice, kako je ispričala u videu, Maya je otkrila koja je pozadina ovih zapisa. Naime, raniji unos, od 4. studenoga, kao da bilježi posljednje dane sreće tajanstvenog ljubavnog para.

“Dianne i ja vodili smo ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao. Nisam znao da će to biti zadnji put da je vidim“, stajalo je u novom zapisu.

Osim tajnih pisama, Maya je pronašla i tri srebrna dolara iz 1921. godine. U drugom džepu nalazila se malena boca kanadskog viskija- Seagrams iz 1966. godine, dok je u velikom džepu s patentnim zatvaračem na stražnjoj strani pronašla rokovnik, koji je sadržavao sličan sadržaj kao i mala bilježnica.

Maya je bila dirnuta otkrićima i nepotpunom, šokantnom pričom o jakni. San joj je, kako je kazala, saznati cijelu povijest iza odjevnog predmeta.

“To je poput vremenske kapsule iz 1971. godine,  s tako dirljivim dnevničkim zapisima prethodnog vlasnika”, rekla je Maya.

 

 

 

PHOTOS BY: Screenshot, Unsplash, Maya Sommer / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.