Screenshot 2023-02-02 134340

Scena kao iz ‘Frozena’: Ostavili vrata otvorena na – 40°C i zaledili cijelu zgradu

GREEN_300_listici_sredina

Nesvakidašnji prizori

Hodnik jedne stambene zgrade postao je ledena špilja jer su stanari zaboravili zatvoriti ulazna vrata dok je vanjska temperatura iznosila - 40℃. Video koji kruži internetom pokazuje ledenice duž cijelog hodnika, a mnogi su se našalili da je Disneyjev crtić "Snježno kraljevstvo" dobilo novi nastavak.

Tijekom proteklih nekoliko dana, kineska meteorološka uprava izdala je uzastopna upozorenja o hladnim valovima u raznim dijelovima Kine, a mnoga su mjesta čak doživjela rekordno niske temperature. Srećom, nema izvješća o žrtvama ili većim ekonomskim gubicima u područjima pogođenim hladnim valom.

Mnogi su ljudi požurili na društvene mreže kako bi dokumentirali svoja iskustva tijekom ovih hladnih kineskih novogodišnjih praznika. Tamošnji mediji pišu o neugodnim iskustvima tamošnjih stanovnika, ali i turista. Primjerice, kada je skupina putnika letjela iz istočnog kineskog Šangaja za Harbin, sjeveroistočne kineske provincije Heilongjiang, iznenadili su se kada su otkrili da su vrata prtljažnika aviona zaleđena i ne mogu se otvoriti. Osoblje je pokušalo prtljažnik otopiti grijačem.

“Trebalo mi je dva i pol sata leta od Šangaja do Harbina i dva sata čekanja prtljage nakon što sam sletio”, napisao je jedan putnik na kineskoj platformi Sina Weibo. “Ovo je prvi put da stvarno osjećam koliko je hladno u sjevernoj Kini”, napisao je drugi putnik.

Međutim, ono što je izazvalo najveću pažnju korisnika interneta je snimka zgrade koja se preko noći transformirala u snježno kraljevstvo. U Jiamusiju, drugom gradu u Heilongjiangu, čarobne ledenice stvorile su se unutar hodnika stambene zgrade u nakon što su vrata zgrade ostala otvorena. Nastale su kad je temperatura navodno dosegla -40 stupnjeva Celzijusa. Hladan zrak koji je puhao kroz zgradu smrzavao se pri susretu s vrućim zrakom iz sustava grijanja. Ledenice su već uklonjene iz sigurnosnih razloga, ali bio je to zadivljujući prizor.

Iako su zime u sjevernoj Kini uvijek bile hladne, hladni valovi su iznenadili mnoge. U nedjelju u 19:00 sati, meteorološka stanica za praćenje u Moheu u Heilongjiangu, najsjevernijem kineskom gradu, zabilježila je temperaturu od -53 C, oborivši rekordno najnižu temperaturu u zemlji od 1969. godine.

No, povijesno niske temperature nisu odvratile turiste, nego su privukle južnjake koji su došli “doživjeti zimu”. Mnogi turisti iz središnje i južne Kine sami su se dovezli do Mohea, nadajući se da će doživjeti zimu onakvu kakvu pamte iz djetinjstva.

@likechina2021

Chinese Apartment Block Corridor Morphs Into Magical Ice Castle #china #chinatiktok #wow #ics #amazing #cold #nature

♬ original sound – LikeChina2021

PHOTOS BY: Instagram, TikTok screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.