Saznajte sve o održivim rješenjima i ekološkim inovacijama u arhitekturi
Saznajte sve o održivim rješenjima i ekološkim inovacijama u arhitekturi

Saznajte sve o održivim rješenjima i ekološkim inovacijama u arhitekturi

GREEN_300_listici_sredina

Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.

Sudionike ovogodišnjeg izdanja očekuju demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, savjetovanje stručnjaka, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, predavanja i diskusije, druženje i umrežavanje.

Četvrto izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva održat će se u subotu 10. listopada 2020. od 10 do 22 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću. I ove godine Konvencija će okupiti prirodne graditelje koji će predstaviti svoje inovativne projekte, otkriti sitne finese zanata te podijeliti svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem.

Konvencija prirodnog graditeljstva

Sudionike u subotu, uz cjelodnevno druženje u prirodi, očekuju zanimljiva predavanja i rasprave, demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, savjetovanje stručnjaka i promocija filma.

U fokusu ovogodišnjeg izdanja su teme samoodrživog života, gradnje konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje. O samoodrživom životu u šumi pričat će Nikola Borić sa Shumske farme, a arhitekt Siniša Bodrožić odgovorit će na pitanje „Što zapravo trebamo“. Matko Šišak iz ZMAG-a otkrit će sve što trebate znati o Akademiji prirodnog graditeljstva, dok će Mario Benković govoriti o iskustvu edukacije pri austrijskom udruženju graditelja slamom.

Program uključuje i terenski posjet gradilištu obiteljske kuće od bala slame u Vukomeriću, demonstracije izrade zidova od slame i različitih tehnika zemljanih žbuka (Goran Brumnić i Alen Cerovac) te prezentaciju proizvoda Bioblock, Hempcreat i izolacijske ploče od konoplje (Mario Franić, Vesela Motika). Za kraj, održat će se promocija filma Nives Sertić o Akademiji prirodnog graditeljstva.

Konvencija prirodnog graditeljstva je edukativno-promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante, naručitelje i sve zaljubljenike u tradicijsku i prirodnu arhitekturu. Osmišljena je kao platforma za razmjenu znanja i promociju inovacija i održivih rješenja, a na svakom svom izdanju predstavlja rad značajnih graditelja, istraživača, praktičara, obiteljskih poduzeća i organizacija te njihove inovativne projekte. Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.

Sudjelovanje na Konvenciji je besplatno, a broj posjetitelja je ograničen na 100 ljudi.

Više informacija te raspored pronađite na službenoj Facebook stranici.

PHOTOS BY: Facebook Page Konvencija, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.