Saznajte sve o kupnji vintage mode preko weba

GREEN_300_listici_sredina

Moda iz druge ruke ili MojeKrpice.hr

Kreirana prije desetak godina, stranica Moje krpice do danas je ostala jedno od najprometnijih i najposjećenijih mjesta za online kupnju second hand odjeće

Vintage, second hand, razmjena ili kako vam drago, no moda iz druge ruke i dalje je jako popularan način kupnje. Fenomen stranice za kupnju Second hand odjeće započeo je znatno ranije, dok su još Aliexpress, Wish i slične stranice jeftine odjeće postale iznimno popularne. No, ono što Moje krpice izdvaja od drugih stranica je što kupujete odjeću koja je praktički provjerena. Kupujete odjeću koju je netko prije vas nosio i praktički možete izvršiti zamjenu s drugim korisnicima. Na platformi Moje krpice pronaći ćete pravu riznicu proizvoda, od odjeće i obuće, preko modnih dodataka, torbi, novčanika, nakita, kozmetike, te odjeće za djecu i asortimana za kućne ljubimce. Stranica je nakon dugogodišnjeg apela redizajnirana, no opreza nikad dosta. Ovo je nekoliko savjeta kako kupovati odjeću iz druge ruke:

Brand ne znači kvalitetu. Ili…?

Jasno je da će vas privući ime artikla “Zara haljina s etiketom, nikad nošena”. No, zapitajte se. Ako je odjeća u potpunosti nova, nenošena i dolazi s labelom poznatog high street lanca, u čemu je ovdje problem? Zašto vlasnica ili vlasnik tog artikla ne želi taj komad? S druge strane, istu tu haljinu biste mogli pronaći u trenutnoj ponudi iste trgovine i samim time kršite pravilo iz druge ruke, a ono se odnosi i na održivost. Ako vam je bitan potpis, radije investirajte u neki vintage dizajnerski komad, Moje Krpice imaju pravu riznicu takvih stvari koje su godinama dobro služili vlasnicima te odjeće. Uz to, poštujte na taj način i vrijednost izrade i proces ponovnog nošenja iste odjeće od iste tkanine. Mali korak za okoliš, velik za vas!

Primopredaja

Najsigurniji oblik kupnje! Na stranici je mnoštvo tema u kojima korisnici upozoravaju na lažne profile ili ljude koje varaju i šalju neispravnu, drugačiju od dogovorene odjeću i slično. Kako biste bili sigurni da su roba i cijena odjeće koju kupujete ispravni, svakako bi bilo dobro da se uživo nađete s osobom od koje kupujte ili kojoj prodajte odjeću. Možda steknete i nove prijatelje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on


Pravila povrata novca

Za razliku od trgovina, ovo najčešće nije moguće. Zamislite da netko uloži svoje vrijeme trud i novce (poštarina nije besplatna i dogovor je između korisnika tko je plaća, obično se uračuna poštarina u cijenu robe) i onda mu nakon nekoliko dana javite kako roba ipak nije dobra. Jedna od opcija je da i vi probate prodati taj komad koji niste zapravo željeli putem platforme, a možete je i donirati u dobrotvorne svrha ili odnijeti u obližnji second hand dućan.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.