P&C bar (7)

Savršen dan započinje u Peaches & Cream baru

GREEN_300_listici_sredina

Po jutru se dan poznaje

Elegantna specialty kava, egzotična matcha latte, kombucha i još mnogo toga čekaju vas u jutarnjoj ponudi ovo popularnog kvartovskog odredišta

“Jutro je najvažniji dio dana, jer način na koji provedete jutro može vam mnogo reći o tome kakav će vam dan biti.” – poznata je izreka, s kojom bi se većina složila. Savršeno provedeno jutro za svakog je drugačije i ne postoji jedinstveno pravilo koje nalaže jedinstvenu jutarnju rutinu. No, čini se da je savršena formula otkrivena, a nalazi se u šarmantnom zagrebačkom baru pod nazivom Peaches and Cream bar. Ovo popularno kvartovsko odredište svoja je vrata otvorilo početkom lipnja ove godine, a simpatije publike zadobili su izvrsnim koktelima, simpatičnim i stručnim mladim barmenima i uvijek cosy, friendly atmosferom. Nama se posebno sviđa jer nastoji biti što održiviji. Obavezno se odvaja otpad i u baru se trude što manje ga proizvoditi, ne koriste plastičnu ambalažu, imaju jako fora slamke koje su napravljene od jabuke, ne uništavaju se lako, a možete ih i grickati. Osim toga, imaju i nekoliko vrsta biljnog mlijeka poput rižinog, zobenog, sojinog i bademovog.

Pored svojih signature koktela, u ponudi imaju i super jutarnju ponudu, s kojim će svako jutro postati upravo – savršeno. Mnogi početak dana ne mogu zamisliti bez kave, stoga se ekipa iz Peachesa pobrinula da u svom baru imaju onu vrhunske kvalitete, i to domaćeg brenda Hug&Punch. Ova mala pržionica iz Rijeke osnovana je od strane nekoliko entuzijasta, koji za sebe kažu kako ‘biraju samo najbolja zrna iz cijelog svijeta’ te da žele ‘raditi samo kavu koja priziva najsnažnije osjećaje’. U Peachesu se poslužuje sorta The Crochet – perfektno balansirana kava za hrvatsko nepce. Blagog i balansiranog mirisa, određuje ju vrlo prepoznatljiva nota čokolade te elegantan i dugi aftertaste. Idealna kava za dobro jutro. Priprema se na nekoliko načina – Chemexom, Aeropressom i Frenchpressom, a može se naručiti s nekoliko vrsta biljnih mlijeka, poput rižinog, bademovog i zobenog.

S obzirom na to kako se u Peachesu trude osluškivati svjetske trendove te sve veću potražnju za drugačijim i zdravim pićima, odnedavno su u ponudu uveli matcha latte, kao svojevrsnu zdraviju alternativu kavi. Ovaj zeleni čaj u prahu porijeklom je iz Japana, gdje se prakticira nekoliko tisućljeća, a posebno je bio omiljen kod samuraj ratnika i budističkih svećenika, koji su ga konzumirali kako bi poboljšali koncentraciju. Na zapadu matcha dobiva sve više na popularnosti, posebice zbog svojih brojnih benefita, a uglavnom se poslužuje u kremastoj varijanti s biljnim mlijekom po izboru. Naime, osim što sadrži prirodi kofein, koji se oslobađa postepeno tijekom dana, matcha je bogata antioksidansima i vitaminima, poboljšava fokus i koncentraciju, smiruje um, štiti od pojedinih vrsta tumora, potiče gubitak težine i održava srce zdravim. Peaches poslužuje matchu brenda Materia, napravljenu od najfinijih mladih listova zelenog čaja u Kyotu, bogate zelene boje i slatkog okusa.

Kao idealnu nadopunu toplim napicima, u baru poslužuju svježe cijeđene sokove, koji se mijenjaju na sezonskoj bazi, gazirane sokove iz bio proizvodnje i Kombuchu (čaj s aktivnom kulturom kombucha gljive), koji proizvodi jedna domaća tvrtka. Za ljubitelje standardnih čajeva, tu su Althaus čajevi u rinfuzi – premium čajevi iz Njemačke s cijelim listovima čaja te s komadićima voća u voćnim infuzijama. Iz Peachesa ističu kako nastoje biti ekološki osviješteni, što se ogledava u njihovom zero waste konceptu: odvajaju otpad, ne koriste plastičnu ambalažu, a uz pića poslužuju slamke napravljene od jabuke, koje se mogu i grickati.

Interijer je fenomenalan mix pomalo hladnog, industrijskog štiha s ogoljenim betonskim stupovima i visokim stropom i visećim crnim lampama te topline elemenata od drveta, koji je poslužio za izradu velikog šanka, stolova i stolica. Najupečatljiviji dio nedvojbeno je senzacionalno dizajniran šank, ispunjen vrhunskim alkoholnim pićima, a udobne kožne fotelje kao da pozivaju da se zavalite u njih i provedete sate ispijajući fina pića i slušajući dobru muziku. Po jutru se dan poznaje, stoga posjetite Peaches and Cream bar na adresi Krapinska 8 u Zagrebu i isprobajte njihovu formulu za savršeno jutro.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.