Screenshot 2021-12-01 114605

Saudijska Arabija pretvara morsku naftnu platformu u ekstremni zabavni park

GREEN_300_listici_sredina

Prvi takav na svijetu

U sklopu svojih ambicioznih napora da privuče turiste iz cijelog svijeta, Saudijska Arabija je najavila planove za pretvaranje napuštene naftne platforme na moru u zabavni park.

Pod nazivom ‘The Rig”, nadolazeći tematski park na moru dio je strategije Saudi Vision 2030, koja ima za cilj diverzificirati gospodarstvo Saudijske Arabije i posebno potaknuti njezinu turističku industriju. Ekstremni tematski park od 150,000 kvadratnih metara sadržavat će vožnje roller coasterima, podmornice, bungee jumping i skydiving, kao i drugi sadržaj koji izaziva adrenalin, te tri hotela i 11 restorana na međusobno povezanim platformama.

“Ovaj je projekt jedinstvena turistička atrakcija za koju se očekuje da će privući turiste iz cijelog svijeta”, rekao je Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) u priopćenju, dodajući da The Rig ima za cilj “pružiti mnoštvo ugostiteljskih ponuda, avantura i vodenih sportskih događanja.”

Proglašen kao “najveća svjetska višenamjenska građevina na moru”, kao i “prva svjetska turistička destinacija inspirirana morskim naftnim platformama”, The Rig privlači veliku pozornost, unatoč tome što je u ranoj fazi razvoja. Osim što će predstavljati značajnu dodanu vrijednost lokalnom gospodarstvu zemlje, projekt će slijediti globalne standarde zaštite okoliša kako bi se očuvala održiva praksa, u skladu sa strategijom Fonda za javna ulaganja.

Datum završetka projekta još nije objavljen, ali Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije objavio je nekoliko visokokvalitetnih digitalnih izvedbi, kao i impresivan video koji prikazuje kako bi Rig mogao na kraju izgledati.

PHOTOS BY: PIF / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.