sataraš na

Sataraš kakav su pripremale naše bake: U samo pola sata skuhajte obrok bogat okusima ljeta

GREEN_300_listici_sredina

Sezona paprika i rajčica

Naše su bake ljeti najradije pripremale sataraš. Zašto? Priprema se od sezonskih namirnica, brzo je gotov i iznimno je hranjiv i ukusan.

Rajčice i paprike, i to u različitim bojama, povrće je koje definitivno obilježava kolovoz. I, da, i jedno i drugo je povrće predivnog okusa u sirovom izdanju, obiluje vlaknima, antioksidansima i vitaminima. No ponekad može dosaditi da ga jedete samo na salatu, a jelo koje odlično spaja upravo mirise i okuse rajčica i paprika jest sataraš.

Ovi jelo, koje se jednostavno i brzo priprema, naše su bake obožavale. I njegova jednostavnost vjerojatno je jedan od razloga. Donosimo vam recept za sataraš kakav su baš pripremale naše bake, a možete ga jesti s rižom ili tjesteninom.

sataraš
Sastojci
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 velike paprike (odlično ako imate različitih boja)
  • 3 srednje velike rajčice
  • 1/2 žlice suhog peršina
  • maslinovo ulje
  • svježa menta
sataraš
Priprema

Luk i češnjak nasjeckajte i stavite na zagrijano maslinovo ulje. Posolite i pržite dok ne požuti. Papriku očistite, narežite na komade i dodajte na popreženi luk i češnjak, pa dodajte suhi peršin. Nakon 3 minute dodajte nasjeckanu rajčicu i podlijte vodom pa sve pirjajte još 30-ak minuta. Maknite s vatre i dodajte 10-ak listova svježe mente.

Upute za kremastu rižu

U isto vrijeme kada krenete s pripremom povrća, u drugoj posudi zagrijte malo maslaca (1 žlica) pa unutra stavite opranu rižu. Pustite da se malo poprži pa dolijte 2, 5 šalice vode, posolite i kuhajte dok riža ne popije vodu.

Nakon što je riža kuhana, ubacite je u sataraš, dodajte još malo maslaca i mješajte dok se ne otopi.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.