Rolice3
PHOTO BY: Bruna Vučak / Sva prava pridržana.

Šarene rolice prizivaju proljeće i dokazuju da je zero-waste lako izvediv u kuhinji

I fino i zdravo i ekološki osviješteno

Listove rižina papira jednog po jednog prije upotrebe namočite u toploj vodi na 15 sekundi i tek onda, kada su savitljivi, spremni su za rolanje svog vašeg omiljenog povrća.

Ostalo je malo mrkve od jučerašnje juhe? U hladnjaku vam već par dana stoji komad kupusa ili nekoliko listova špinata? Hmm…što ćete s paprikom koja je ostala od današnje salate? Pripremite SAMO rižin papir i savršen šareni obrok je spreman! Zero waste proljetne rolice!

Kineska kuhinja svakim danom postaje sve popularnija kod drugih naroda svijeta. Tako je sushi već zavladao i našim  kuhinjama (i restoranima), a i ljubitelja proljetnih rolica sve je više. Što i ne čudi, jer ovo šareno jelo vrlo je zdravo, lagano, jednostavno za izradu, a i Instagramično.

Uz sve to, u rižin papir lako je zamotati sve one viškove povrća (ili voća pa čak i žitarica) iz vaše kuhinje pa šarene proljetne rolice postaju i mali odgovorni projekt, pravo zero waste jelo za cijelu obitelj. Možete ih samo zarolati, možete i pržiti. O ukusima se ne raspravlja, ali o dobrim zelenim odlukama u kulinarstvu svakako da!

PHOTOS BY: YumYumParadise, Pexel / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.