Jagode

Trebaju vam samo tri sastojka: Najfiniji proljetni sladoled gotov je za par minuta

GREEN_300_listici_sredina

Iskoristite sezonu jagoda

Proljeće donosi ne samo toplije vrijeme već i bogatstvo svježeg voća, a mnogima omiljeno su definitivno jagode. Osim što su nevjerojatno ukusne, jagode su i iznimno zdrave i donose brojne koristi za naše zdravlje.

Jagode su izvrstan izvor vitamina C, vlakana i antioksidansa, koji su ključni za jačanje imunološkog sustava, poticanje zdravlja srca i kože te smanjenje upalnih procesa u tijelu. Osim toga, jagode nemaju puno kalorija što ih čini savršenim dodatkom svakodnevnoj prehrani. Sezona jagoda pruža izvrsnu priliku da iskoristimo svježinu i obilje ovog voća. Osim što su idealne za konzumaciju svježe, jagode se mogu koristiti i u raznim desertima, poput torti, kolača ili, kao što je slučaj u ovom receptu, osvježavajućeg sladoleda.

Sastojci:

Grčki jogurt, 300 g
Jagode, 250 g
Med po želji, 1 žlica
Tamna čokolada, 200 g

Upute: Očistite i operite jagode pod hladnom vodom i ocijedite ih. Zatim ih nježno zgnječite vilicom kako biste dobili gustu smjesu. U zgnječene jagode dodajte grčki jogurt i po želji med ili neko drugo sladilo. Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete smjesu. Na lim stavite papir za pečenje i na njega žlicom rasporedite smjesu u krugove ovisno o tome koliko veliki sladoled želite. U svaki krug smjese možete staviti i štapić za sladoled. Sve skupa stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata ili dok ne postane čvrsto. U međuvremenu, otopite tamnu čokoladu. Umočite svaki komad sladoleda u otopljenu tamnu čokoladu dok nije u potpunosti prekriven. Stavite sladoled natrag u zamrzivač i ostavite ga da se potpuno stvrdne, obično oko 1 sat. Uživajte u desertu!

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.