jeremy-bishop-EwKXn5CapA4-unsplash (2)

Salata u kapsuli, predavanje Krešimira Mišaka, satovi joge… Počinju Sajmovi hrane i zdravog življenja!

GREEN_300_listici_sredina

Znate gdje biti od 1. prosinca

Na Zagrebačkom Velesajmu od 1. do 4. prosinca održavaju se Sajmovi hrane i zdravog življenja koje nikako ne biste trebali propustiti jer program je uistinu šarolik i zanimljiv.

Na Zagrebačkom Velesajmu prvim danom prosinca otvara se Sajam hrane i zdravog življenja na kojem će svi ljubitelji prirode i biljne prehrane napokon doći na svoje. Sve do 4. prosinca posjetitelji će se moći informirati na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života.

Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Organica&Kronoplja, APItera, Mystic i Hrana iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka pa će se tako ove godine na Sajmovima predstaviti zemlje poput Portugala, Indije i Italije kroz svoje gospodarske, gastronomske i kulturne aktivnosti uz popratan stručan program. Uz izložbeni dio, sajam je u javnosti prepoznat po brojnim skupovima i konferencijama na aktualne teme u suradnji s domaćim i inozemnim stručnjacima. Održat će se brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice.

Predstavit će se domaći i strani proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, različitih proizvoda od industrijske konoplje, a sve s drugačijim, zdravijim pristupom životu te kroz zanimljive novitete iz svojih vrtova i kuhinja gdje prakticiraju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvalitete života. Svakodnevno će se održavati radionice zdrave kuhinje kao i pripreme zdravih sokova u sokovnicima nove generacije uz mogućnost degustacije.

Indijsko veleposlanstvo organizirat će svakodnevne yoga satove, a predstavit će se i Hotel Kornjak s otoka Iža, jedini vegetarijanski hotel u Hrvatskoj s ciljem i vizijom da spoji duhovni i fizički odmor u jedinstvenu i originalnu cjelinu. Na sajmu će se prezentirati jedinstveni proizvodi u području pročišćavanja zraka i vode, prirodna visoko alkalna voda, novi okusi namaza od slanutka, kozmetika na bazi visokokvalitetnih eteričnih ulja i konoplje, proizvodi od heljde, mini sustav za uzgoj začinskog bilja u vlastitom kućanstvu, prirodni deterdženti i omekšivači za rublje, programi za osobni razvoj, kvantna medicina, ayurvedska kozmetika i dodaci prehrane, delicije iz Portugala, hrvatski izvorni med – nacionalna staklenka i dr.

Na Sajmovima hrane i zdravog življenja očekuje vas Najveće nutricionističko savjetovalište u ovom dijelu Europe (gluten free zona, za sportaše, dijabetičare). Ono što je posebno zanimljivo je i predstavljanje inovacije salata u kapsuli. Riječ je o mikrokapsulama koje štite i hrane biljke, a sve s namjerom smanjivanja potrošnje pesticida i umjetnih gnojiva u poljoprivredi. Također, na sajmu ćete imati priliku upoznati se s zdravim čipsom i to hrvatske proizvodnje.

Sudjelovat će veliki broj praktičara različitih metoda i tehnika komplementarne medicine koji će na svojim izlagačkim prostorima posjetiteljima po promotivnim cijenama ili besplatno prezentirati svoje usluge. Ono što je posebno zanimljivo je i predavanje Krešimira Mišaka na temu transhumanizma kao i one Udruge Kronoplja na temu zdravstvenih učinaka proizvoda od industrijske konoplje, dok će dr. sc. Gordana Hegić održat će predavanje na temu „Istine i zablude o medu“. Na sajmu će se predstaviti portugalska regija Ribatejo kroz događaj „Roadshow Croatia/Portugal“ s ciljem promoviranja poslovnih i investicijskih odnosa između dvije zemlje.

PHOTOS BY: Unsplash, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.