Little Red Riding Hood

S ovom aplikacijom možete personalizirati priče za svoje mališane. Djeca i roditelji je obožavaju!

GREEN_300_listici_sredina

Više od 100 priča

Slušanje priča za dijete predstavlja poseban doživljaj. Osim poučavanja, usmjerava djetetovu pažnju, bogati pamćenje i vokabular, potiče različite emocije, umiruje ga, pogotovo pred san.

Domaći glumac Zoran Pribičević, uz brojne glumačke angažmane, ne prestaje raditi i na razvijanju aplikacija za djecu. Naime, Zoran je još prije nekoliko godina pokrenuo Pričalicu, aplikaciju koja nudi preko stotinu dječjih priča koje su mnogobrojnim roditeljima olakšale uspavljivanje svojih mališana. Riječ je o aplikaciji koja nudi i personalizirane priče, koje su pravi hit među pričoljupcima. No Zoran nije htio da u ovim pričama uživaju samo naši klinci, pa se odlučio pokrenuti i Storiezz koja jednako uživanje nudi i na engleskom jeziku.

Pričalica je nastala iz potrebe, a sve kako bih olakšao proces uspavljivanja i strah dječjeg odvajanja od roditelja prije i tijekom spavanja. Kada sam prije više od četiri godine pokrenuo ovu priču, nisam ni sanjao da će Pričalica biti ovdje gdje je danas. Hrvatska verzija sada ima preko 100 priča, od kojih je čak 16 personaliziranih i gotovo 30 originalnih. Ima preko 60 tisuća downloadova i oko 10 tisuća aktivnih korisnika, i to u cijeloj regiji jer, osim Hrvatske, vrlo rado se sluša u BiH i Srbiji. Slušaju je i naši ljudi u cijelom svijetu – od Švedske do Amerike i Australije“, otkriva Zoran koji je ovom aplikacijom usrećio brojne klince, ali i njihove roditelje.

Osim roditelja s djecom u dobi do sedam godina, priče slušaju i puno starija djeca, čak i tinejdžeri. Osim za uspavljivanje, koristi se i u vožnji ili primjerice za smirivanje djece u restoranu. Iako je prednost čitanja knjiga nemjerljiva, činjenica je da današnji roditelji nerijetko gomilaju slikovnice i knjige za djecu. U trenutku kad djeci dosade ili ih “prerastu”, knjige postaju zaboravljene ili bačene. Baš zato, pametan odabir dječjih knjiga uz korištenje ove aplikacije održiv je i odgovoran način smanjivanja otpada i pretjerivanja u kupovini.

Redovitim slušanjem priča djetetu sve više u podsvijest ulazi određeni rječnik.  „Najbolje od svega je što sam kroz ove godine dobio takve nevjerojatne komentare roditelja i djece da je to zaista nešto što ti napuni srce u svakom smislu. Najljepša pohvala je došla od jedne djevojčice koja je rekla: „Kada slušam Pričalicu, osjećam se kao da spavam u kazalištu“ objašnjava Pribičević koji je dobio i informaciju da se Pričalica pokazuje na jednom fakultetu kao svojevrsni case study, a najveće oduševljenje te suze i plakanje doživio je kad je vidio snimku djevojčice koja ima blagi spektar autizma kako, po riječima njezinih roditelja, po prvi put staje pred svoju vrtićku grupu i govori rečenice iz svoje personalizirane priče i tako se hrabro predstavlja.

Vizija da Pričalica dobije i svoju Storiezzz verziju postoji od samog početka jer Zoran vjeruje da, ako je Pričalica osvojila cijelu regiju, nema razloga da engleska verzija ne osvoji mališane diljem svijeta. Uostalom, mogu je koristiti i djeca s našeg područja te na taj način dodatno usavršavati engleski jezik. Popularni glumac sa suradnicima je na ovoj je aplikaciji radio gotovo tri godine, a povratne reakcije im potvrđuju da su napravili odličan posao. U engleskoj verziji ove aplikacije Zoranov glas je zamijenio sjajan londonski glumac Anthony Howell, a tu su i brojni drugi glumci koji su svoj glas posudili u pričanju najljepših dječjih priča.

 

PHOTOS BY: Zvonimir Ferina; Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.