NezaBORavni Božić za udrugu Mali zmaj (6)

S Adventa na Gradecu, okićena drvca krenula su put obiteljima u potrebi

GREEN_300_listici_sredina

Dio borova u humanitarne svrhe, a drugi dio u prirodu!

Zadnje dane božićne euforije, Badnje poslijepodne, dane godišnjih odmora u prosincu ili Staru godinu rezervirajte za Advent na Gradecu koji će i vama ove blagdane učiniti nezaBORavnima!

Iako su blagdanska druženja na Adventu na Gradecu u punom jeku, ova je manifestacija već ostvarila svoj glavni cilj održavanja – humanitarni projekt nezaBORavni Božić pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba dobio je svoj sretan kraj. 31 okićena jelka u ovim predbožićnim danima stiže na adrese obitelji članova udruge Mali zmaj, koje se nalaze u teškom imovinskom stanju i kojima će ovaj mirisni i šareni znak pažnje sigurno uljepšati blagdane.

U ukrašavanju božićnih drvca svakog je dana sudjelovalo sve veći broj posjetitelja i prolaznika, a inicijativi su se kao “šećer na kraju” pridružila i dva razreda Osnovne škole Bogumila Tonija u Samoboru. Učenici 2.A i 2.B razreda tako su svojim kuglicama, pahuljicama, ručno rađenim dekoracijama i mašnama uljepšali jelke koje su 24 dana ponosno stajale na platou Gradec. Sve šareniji i bogatiji borovi iz dana u dan bili su dokaz velikog interesa i humanosti svih posjetitelja, a osnovnoškolci koji su zajedno sa svojim učiteljicama obišli Plato Gradec i ukrasili drvca posebno su se razveselili činjenici da će “njihovih ruku djelo” uskoro stići do njihovih vršnjaka i drugih članove obitelji.

Zahvaljujući dostavnoj službi MBE drvca će sretno stići na adrese, a u projekt su se uključili i Gospodari svjetla iz Samobora te Urbane ideje, koji će borove ukrasiti lampicama i svjetlećim dekoracijama te tako dodatno oplemeniti ovu hvalevrijednu akciju. Za dodatno veselje 31 obitelji iz Zagreba i okolice pobrinula se i Jamnica, koja je udrugu iznenadila financijskom donacijom. Osim toga, obitelji će dobiti i prigodne poklon pakete u koju su se uz Jamnicu uključile i tvrtke – Zagrebačka banka, Konzum i L’Oreal.  Šareni paketi puni raznih proizvoda koji će se naći ispod okićenih i olampljenih borova, zasigurno će najviše razveseliti one najmlađe.

Osim što su 31 jelku (u teglama) donirali, Advent na Gradecu koji je oduševio turiste čudesnom šumom, sve ostale borove po završetku zagrebačkog adventa vratit će u prirodu.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.