Ručno rađene šalice i nakit s otoka Krka unijet će vam dašak šarenila u život

GREEN_300_listici_sredina

Šalice koje i bez prve jutarnje kave uljepšavaju dan

Lavanda, smokve, naranče... Rekli bismo pravi otočki život. Upravo život na otoku svakodnevno inspirira Katicu Orlovčić koja svoja opažanja prenosi na proizvode od keramike. "Kat's Clay Studio" ima najslađe šalice iz kojih želite ispijati kavu na suncu. Zavirili smo u Katičin šareni svijet.

Ako pitate Katicu Orlovčić s Krka po čemu će pamtiti pandemiju koja je zarobila cijeli svijet, zasigurno će biti otvaranje obrta Kat’s Clay Studio iz kojeg svakodnevno izlaze predivni proizvodi. Od nakita pa sve do zanimljivih keramčikih šalica u koje se zaljubite već na prvi pogled.

Puno ideja, a premalo vremena

Katica, inače dentalni tehničar po struci iz hobija se u pandemiji počela baviti izradom predmeta od glinamola što joj se jako svidjelo. “Zbog toga sam upisala tečaj keramike kod jedne krčke umjetnice i vrlo brzo sam shvatila da se zapravo ozbiljno želim time baviti.Otvorila sam obrt i počele su mi stizati prve narudžbe, što me oduševilo”, rekla nam je vlasnica brenda te dodaje kako je jako lijepo kada se nekome sviđa nešto što ste sami napravili i osmislili.

Kako nam je otkrila, inspiracija za svoje proizvode nikada ne nedostaje, dapače, neke se čak ne uspiju ni realizirati. “Često nemam dovoljno vremena za isprobavanje svega sto bih željela. Zato neke ideje na žalost trajno ispare, a neke isprobavam kada stignem. Dosta se inspiriram prirodom i životom na otoku Krku, ali to uvijek želim prikazati na ne klasičan i malo drugačiji način”, ističe te dodaje kako je njezin stil izrade dosta eklektičan.”Ne želim se ograničiti na samo jedan stili ili samo nekoliko proizvoda, budući da tada imam osjećaj da zagušujem svoju kreativnost. Zato često radim kolekcije po godišnjim dobima i često pokušavam ubaciti neku pop-up kolekciju vezanu za razdoblje u kojem je napravljena”, kaže nam Katica.

Smokve koje podsjećaju na omiljeni otok

Banane, naranče pa i smokve često su motivi šalica iz kojih već mnogi ispijaju svoje prve jutarnje kave. “Smokve svakako želim uključiti u još neke proizvode u budućnosti, budući da je to rekla bih najrasprostranjenije voće na otoku i za mene simbol kasnog ljeta”, kaže nam Katica koja za modeliranje najčešće koristi bijelu glinu, a svi su proizvodi napravljeni prostoručno. “Od boja najviše koristim engobe. To su prirodne boje koje se nanose na nepečenu glinu”, objašnjava nam.

Nova kolekcija za nadolazeću sezonu

Od svih proizvoda koje možete pronaći na Instagram profilu, Katica tvrdi kako su ipak najtraženije šalice na naranče i lavandu, a uskoro će se tamo pronaći i nova ljetna kolekcija koja se već ozbiljno izrađuje u Katičinoj kretaivnoj radionici. “Već pripremam neki ljetni nakit u nekim ljetnim intenzivnim bojama i jako se veselim vidjeti rezultate i nositi ga. Uvijek gledam napraviti nešto sto bih ja osobno nosila ili koristila jer smatram da je iznimno važno stajati iza svojih proizvoda”, zaključuje Katica.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.