66856405_2308128966107046_1281226402855184317_n

Ribafish ponovno u akciji za očuvanje planeta: ‘Kasno je da mijenjate starije, ali klinci još uvijek stignu početi paziti na okoliš’

GREEN_300_listici_sredina

Povodom postavljanja statue za otpad u obliku ribe

Povodom postavljanja statue za prikupljanje plastične ambalaže u obliku ribe, Domagoj Jakopović Ribafish zamijenio je ulogu s profesorom i djeci održao predavanje o očuvanju okoliša.

U jednom trenutku života sam shvatio da se mogu zavući u nekakvu rupu i tu truliti do kraja života prigovarajući i odustajući od svega, ali kako sam po vjeri borac, odlučio sam se posvetiti edukaciji ljudi koji uopće ne razumiju u koliko pogrešnom smjeru ide čovječanstvo, kazao nam je Domagoj Jakopović Ribafish, koji se sustavno zalaže za očuvanje planeta.

Ovoga je puta u Svetoj Nedelji zamijenio ulogu s profesorom i održao djeci predavanje na satu geografije. Povod – postavljanje statue za prikupljanje plastične ambalaže i to u obliku ribe. Riječ je o rezultatu suradnje između Grada Sveta Nedelja i Osnovne škole Sveta Nedelja.

“Djecu treba motivirati razgovorom, akcijom, ali i kroz puno vlastite aktivnosti. Kasno je da mijenjate ljude starije od 20 godina, ali klinci još uvijek stignu početi paziti na naš okoliš i sačuvati nam Planet“, objasnio je Ribafish, ističući pritom da su djeca kao spužve koje upijaju sve informacije.

‘Nemamo rezervu’ 

“Vrijeme je da ih sada naučimo ono što je bitno za planet i čovječanstvo, i koliko nam je bitno sačuvati našu Zemlju. Rezervu nemamo, nemamo opciju B i ako samo 20 posto djece ne baci vrećicu od čipsa ili žvaku na pod, radimo dobro“, dodao je-.

Riba-kontejner, kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje – Gabrijel Deak, izrađena je od recikliranog materijala. Točnije, od prikupljene plastike iz oceana. Nabavljena je u cilju osvještavanja djece i odraslih o zaštiti okoliša.

“Riba će mijenjati lokacije i bit će postavljena i ispred drugih obrazovnih i javnih objekata kako bi doprli do što većeg broja djece i građana. Iz dana u dan moramo raditi na što većoj svjesnosti stanovništva o tome koliko sami utječemo na okoliš. Već kasnimo s očuvanjem planeta, a što prije reagiramo i usadimo pravilne navike mladim generacijama, to će nam budućnost biti bolja“, rekao je zamjenik gradonačelnika.

Sredstva prikupljena otkupom ambalaže koristit će se za uređenje okoliša škole.

PHOTOS BY: Grad Sveta Nedelja / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.