65735433_872350283143492_2716299171478455934_n

Ribafish ponovno pliva otocima i educira mlade: “Nakon svakog druženja skupljamo otpad na plaži”

GREEN_300_listici_sredina

Radionice o zaštiti okoliša

Omiljeno televizijsko i novinarsko lice Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, ponovno osvaja hrvatske otoke. Projekt RokOtok opet je u punom pogonu, a nasmijana lica mnoštva djece koja ga dočekaju u uvalama gdje Ribafish organizira edukativni sadržaj na temu zaštite prirode i okoliša govore više od tisuću riječi. Nakon druženja, djeca i roditelji zajedno s ovim profesorom geografije zasuču rukave i očiste plažu od otpada koji se tamo gomila.

Priča ukratko ide ovako: Bio jednom jedan dječak koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske nastanjene otoke. Kako život uvijek nekako pomrsi račune, otac je na avanturu morao krenuti sam s misijom da u nju uključi i drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov davno isplanirani san. San se zahvaljujući upornom ocu i zainteresiranim ljudima diljem Hrvatske pretvorio u projekt nazvan RokOtok koji je nakon 2019. godine uz lanjsku stanku zbog epidemiološke situacije, ovog ljeta krenuo u drugu od tri zacrtane faze. Prije četiri dana Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish krenuo je iz Brodarice za otok Krapanj, a završetak ovogodišnje avanture bit će 27. srpnja na otoku Ugljanu.

“Ovogodišnji RokOtok uz stotine problema koje rješavamo u hodu teče skoro pa po planu! Trenutno smo na četiri otoka podijelili oko 300 poklon paketa što je jako dobro, ali bitnije je da su svi sretni i zadovoljni”, rekao nam je Ribafish.
Tijekom svog edukacijsko plivačkog maratona, Ribafish staje na plaži gdje ga dočeka mnoštvo djece kojima održi predavanje o važnosti zaštite prirode i okoliša, organizira interaktivne i poticajne potrage za blagom, kao i edukativne igre u prirodi, kako bi se podigla svijest o problemu provođenja previše vremena pred ekranima i mobitelima, čemu je danas izloženo sve više i više ljudi.

Također, novinar, voditelj i profesor geografije po struci postao je i ambasadorom projekta Arhipelag bez plastike pa druženje s djecom i roditeljima uvijek završi “radnom akcijom” kako bi osvijestili važnost skladištenja otpada.
“Jedan od ciljeva RokOtoka je i da djeca shvate koliko je smeće opasno po naš jedini planet, jer rezervnog nemamo”, ističe Ribafish te dodaje kako tijekom svog plivačkog putovanja nerijetko umjesto na morsku floru i faunu, naiđe upravo na otpad. “Zato i nakon svakog predavanja zajedno s djecom i roditeljima čistimo plažu na kojoj je bilo okupljanje”, kaže nam ovaj svestrani novinar uz pozdrave i najavu rasporeda za naredne dane. “Danas Kaprije, sutra Žirje, preksutra Murter! Hvala što nas pratite i podržavate”, zaključuje Ribafish.

PHOTOS BY: Privatni album / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.