PHOTO BY: Pinterest / Sva prava pridržana.

Recept za Pad Thai s piletinom bolji od onog iz restorana

GREEN_300_listici_sredina

Jelo iz zemlje osmijeha

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ovaj nevjerojatni Pad Thai recept je jednostavan i pristupačan, a okusom će vas u trenu odvesti do dalekog Tajlanda.

Ako ste ikad bili u Bangkoku, naziv Pad Thai za vas ima poseban prizvuk u srcu. Ako niste, onda je naručivanje ovog jela najlakši način da osjetite njegov duh. Ali što kada bismo vam rekli da ga možete pripremiti kod kuće i da će biti još bolje nego iz restorana? Meal kit servis Yello vam donosi recept za ovo jelo, inače najnaručivaniji take away food u svijetu, kako biste ga pripremili na izvorni ”Bangkok street food” način.

Sastojci

250
grama
Pileći file
50
grama
Kikiriki
1
Kom
Režanj češnjaka
1
Kom
Ljubičasti luk
1
Kom
Mladi luk
1
Kom
Mrkva
1
Kom
Jaje
150
ml
Pad Thai sauce
120
grama
Rižini rezanci
10
grama
Svježi korijander
1
Kom
Svježa čili papričica
100
grama
Klice mungo graha

Priprema

1
Namoči rižine rezance u toploj vodi i stavi sa strane. U woku (može i velika tava s neprijanjajućim dnom) na srednjoj vatri preprži kikirki uz miješanje da se zazlati, 4-5 minuta. Nasjeckaj ili istuci u mužaru i stavi sa strane. Nareži mrkvu na prutiće, luk na polumjesece, mladi luk i papričicu na kolutiće. Češnjak nasjeckaj na sitno. Piletinu nareži na kockice. Izmuti jaje(a) u manjoj zdjelici.
2
U woku na jakoj vatri zagrij 3(6) žlice(a) ulja. Ubaci piletinu i prži uz miješanje da dobije lijepu smeđu boju sa svih strana, 2-3 minute. Izvadi piletinu na tanjur šupljom žlicom ili kuhačom i stavi sa strane. Probaj da ti većina ulja ostane u woku.
3
Dodaj 1(2) žlicu(e) ulja u vrući wok. Ubaci mrkvu i ljubičasti luk. Prži uz miješanje da malo omakšaju, 2-3 minute.
4
Dodaj češnjak, pola papričice i pola mladog luka. Prži dodatnu minutu uz miješanje.
5
Vrati piletinu u wok i promiješaj. Kuhačom naguraj sav sadržaj woka na jednu polovicu. Na drugu polovicu dodaj žlicu ulja. Izlij jaje(a) i pusti da se peče 1 minutu. Umiješaj pečeno jaje s ostatkom sadržaja woka i promiješaj.
6
Rukom zagrabi rezance i bez cijeđenja ih stavi u wok. Sačuvaj vodu, dodat ćeš ju ako rezanci budu tvrdi a jelo suho. Dodaj pad thai umak, klice mungo graha i dobro promiješaj. Uz miješanje kuhaj dodatne 2-3 minute da rezanci omekšaju. Dodaj malo vode i produlji za 1-2 minute ako rezanci ostanu pretvrdi (uslijed slabije vatre ili lošije tave). Posluži posipano prženim kikirikijem, korijanderom, mladim lukom i čili papričicom.

PHOTOS BY: Yello / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.