IMG_3494 (1)

Recept za kuglof s kokosovim šlagom i karameliziranim jabukama

GREEN_300_listici_sredina

Nešto drugačiji recept

Pod motom "Okusi prirodu, odaberi zdravlje" hrvatski brend Letifico ovih blagdana inspirira nas sa zdravim gastro kreativnim delicijama

Kreativna gastro kampanja Letifica u suradnji s blogerima donosi na naš stol omiljena blagdanska jela u zdravijim varijantama. Inspirirati i počasiti se ovim gastro delicijama slobodno možemo i nakon blagdana bez grižnje savjesti jer sva jela su prirodna i u službi zdravlja. Moglo bi se reći lajtmotiv cijele 2020. godine koja nas svakako podsjeća da je bitno čuvati i održavati zdravlje jer je to najvrijednije što imamo. Važno je istaknuti kako su Letificovu gastro blagdansku kampanju omogućili razni kreativci pa su za recepte “krivi” blogeri Matei (plantbasedfulloftaste), Dubravka Bojić (dudabojic), Marina (brekalicious), Iva (culinarypostcards) i Marija (makeithealthylife), a tu su i neki od Letificovih “starijih” blogera koji su uskočili sa svojim prošlogodišnjim receptima poput Renata Mavrić (nutribalans.hr), Olja Brkljač (Oljas_Kitchen) i Nina Mrvica (bake_me_by_nina). Za zdravije varijante blagdanskih jela svakako posjetite Letificov Instagram profil, a mi vam niže donosimo recept za kuglof s kokosovim šlagom i karameliziranim jabukama koji je pripremila Marija s bloga Make it Healthy.

Sastojci

350
grama
Pire od jabuke
Za biskvit
70
grama
Kokosovo ulje
Za biskvit
50
grama
Letifico medena krema s orahom
Za biskvit
40
grama
Kokosov šećer
Za biskvit
1/2
Čajna žličica
Mljeveni kardamom
Za biskvit
1
Čajna žličica
Cimet
Za biskvit
10
grama
Mljevene lanene sjemenke s 3 žlice vode
Za biskvit
60
grama
Letifico brašno od oraha
Za biskvit
170
grama
Pirovo brašno
Za biskvit
1
Čajna žličica
Prašak za pecivo
Za biskvit
Prstohvat
Sol
Za biskvit
ml
Dvije limenke kokosovog mlijeka
Za šlag
Prstohvat
Agavin slad
Za šlag
2
Kom
Velike slatke jabuke
Za karamelizirane jabuke
2
Čajna žličica
Kokosovo ulje
Za karamelizirane jabuke
40-50
grama
Šećer šećerne trske
Za karamelizirane jabuke
Prstohvat
Cimet
Za karamelizirane jabuke

Priprema

1.
Mljeveni lan pomiješati s vodom i ostaviti sa strane kako bi se stvorila homogena kompaktna smjesa tzv. laneno jaje.
2.
Pire od jabuke promiješati s otopljenim kokosovim uljem sobne temperature. Dodati začine i promiješati.
3.
U smjesu dodati medenu kremu i kokosov šećer te dobro promiješati. Dodati laneno jaje i promiješati.
4.
Dodati orahovo brašno, te miješajući postepeno dodavati pirovo brašno s praškom, soli i sodom. Gotovu sjedinjenu smjesu prebaciti u manji kalup za kuglof i peći oko 50 minuta na 180C. Provjeriti da li je kolač dovoljno pečen pomoću čačkalice.
5.
Kada se biskvit ispeče, bit će mekan i sočan te će takav ostati još nekoliko dana nakon.
6.
Kokosov šlag napraviti tako sto ćete mikserom istući kokosovu kremu i zatim po ukusu dodati malo agavinog slada i promiješati za kraj.
7.
Jabuke treba oguliti i narezati na kockice.
8.
Kokosovo ulje je potrebno otopiti na tavi sa šećerom, otprilike 2 minute, konstantno miješajući.
9.
Dodati jabuke i kuhati nešto više od 10 minuta dok one ne omekšaju, pri tome ih stalno i lagano miješati. U procesu kuhanja slobodno dodati malo cimeta.
10.
Kuglof poslužiti uz kokosov šlag i karamelizirane jabuke.

PHOTOS BY: Letifico, Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.