Razvrstaj.Me – besplatna i korisna aplikacija za razvrstavanje

GREEN_300_listici_sredina

Smart aplikacija koju biste trebali imati

Na tržištu je od sada dostupna super aplikacija koja vas informira o lokacijama na kojima se smeće razvrstava, o vrsti smeća koju planirate reciklirati i sadrži hrpu korisnih podataka

Proces recikliranja otpada na prvu loptu zvuči toliko jednostavno. Plastika ide u plastiku, papir ide u papir, ostali otpad ide u miješani komunalni otpad. Ipak, sve je postalo malo previše apstraktno kada se u cijelu priču upleo i kompostirani otpad. Kako bi se građanima recikliranje otpada pojednostavilo, od nedavno je dostupna besplatna web aplikacija Razvrstaj Me. U potpunosti prilagođena korisnicima, ova aplikacija ima tražilicu u koju upisujete kategoriju komunalnog otpada koju planirate baciti. Aplikacija vam na vaš upit brzo dostavi informaciju i uputi vas u koji spremnik i na koji način se otpad odbacuje. Green.hr je za vas testirao ovu aplikaciju.

Za razliku od većine popularnih aplikacija koje imaju svoju web i mobilnu verziju, aplikacija Green.hr dostupna je jednostavnim upisivanjem Razvrstaj.me u tražilicu. Odmah će vam se prikazati pregledna početna stranica koja vas upućuje na vrstu otpada koju razvrstavate. U tražilici nakon što počnete upisivati vrstu smeća automatski se po ključnim riječima izlistava baza podataka i odaberete željenu vrstu otpada. Odabrali smo pojam “čaše od jogurta” za koje se primarni izbor razvrstavanja izlistao Spremnik za plastičnu i metalnu ambalažu, dok je alternativni izvor razvrstavanja bio Reciklažno dvorište i Zeleni otok. Jednostavno, lagano i primjenjivo!

Aplikacija Razvrstaj.Me ima i veću ulogu od one praktične. Naime, pomaže vam u uštedjeti novac jer u pripremi je stupanje zakona na snagu kojim će se naplaćivati masa/volumen proizvedenog otpada. Uz pametno razvrstavanje i reciklažu, proces prikupljanja miješanog komunalnog otpada sveden je na minimum, a papir, staklo, plastika i metal se razvrstavaju u već poznata odlagališta. Uz još nekoliko aplikacija koje se trenutno mogu besplatno preuzeti, Razvrstaj.Me svakako pridonosi epitetu Hrvatske kao čiste zemlje. Naravno, osim korištenja aplikacije, od sada je potrebno i primjenjivati istu i veseliti se zelenoj budućnosti!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.