macaklin

Putuju, beru bilje i na licu mjesta ga destiliraju za kozmetiku: Upoznajte par i njihovog psa koji stoje iza brenda Macaklin

GREEN_300_listici_sredina

Sve je prirodno

'Blagodat proizvoda dolazi upravo iz biljaka. Mi se samo moramo potruditi da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme.'

Iza brenda prirodne kozmetike Macaklin stoji mladi par, Marija i Ivan, i njihov pas Eli. Slobodno vrijeme najčešće provode u prirodi pa su tražili način da spoje ugodno i korisno. Vole proučavati biljke, životinje i svijet gljiva, a Macaklina su (za sada) usmjerili u biljke.

“Trenutno u ponudi imamo balzam smilja, macerat smilja, repelent protiv komaraca na prirodnoj bazi, tinkturu samonikle koprive i promotivne majice. Veselimo se uskoro i proširiti ponudu. Na čekanju su nam još ulja i hidrolati primorskih biljaka koje smo destilirali, a tek ih moramo preraditi i zapakirati. Za neke biljke još nije bio pravi tren za branje, pa i njih čekamo”, priča nam Marija.

Marljivo, nastavlja, proučavaju biljke i osmišljaju kako i što bi s njima, a svaki novi dodatak u asortiman će objaviti na društvenim mrežama.

Kozmetika od bilja, a ne guštera

Pitamo ju i kako je brend dobio ime. Inače, macaklin je ime najmnogobrojnije porodice guštera.

“Nema tu puno filozofije, macaklini su nam jednostavno super. Po nekim narodnim predajama, prisustvo macaklina se povezuje s dobrom atmosferom, a mi smo defintivno radosni kada ih vidimo. Osim što je upečatljivo, zna nekad i zbuniti ljude – jedna gospođa je prvo pomislila da radimo pripravke od macaklina”, smije se Marija.

Biljka kao glavni adut 

Objašnjava kako njihovi proizvodi ovise o sezoni.

“Osim koprive, na koju smo se fokusirali tijekom proljeća, u šestom mjesecu smo se posvetili jednom dijelu mediteranskog bilja – smilje, vrisak, origano, kadulja, lovor… Još nam mediteranskih biljaka predstoji za kasniji dio ljeta, poput mirte. Trenutno smo uzeli pauzu od morske klime i došli na Bjelolasicu pretražiti planinsku floru. Različite su biljke na različitim mjestima, pa se moramo kretati diljem zemlje.
Bilje znači nabavljamo direktno iz prirode, tražimo nezagađene lokacije sa snažnom populacijom samoniklog bilja, a sva sreća pa ih se još uvijek nađe”, govori.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, raštika i Perilla

Kaže kako glavna blagodat njihovih proizvoda dolazi upravo iz biljaka.

“Mi se samo moramo potruditi da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme, te da beremo i prerađujemo savjesno i promišljeno. Pouzdamo se u čudesan odnos biljaka i okoline – u pravim uvjetima prave će biljke biti pune ljekovitih tvari. U ovom trenutku veliki nam je saveznik naš prijenosni bakreni destilator, koji putuje skupa s nama kako bi nam omogućio pravovremenu destilaciju i dobivanje eteričnog ulja i hidrolata na licu mjesta”, kaže naša sugovornica.

U proizvodima, osim biljaka, teže koristiti samo nužne, prirodne i jednostavne sastojke – kako bi bilo jasno što je unutra i što je djelotvorno.

PHOTOS BY: Macaklin / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.