Hollywood, USA. 18th May, 2017. Johnny Depp at the U.S. premiere of 'Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales' held at the Dolby Theatre in Hollywood, USA on May 18, 2017. Credit: Hyperstar/Alamy Live News

Puno se ovih dana piše o Deppu, ali jeste li znali da glumac posjeduje otok koji je u potpunosti eco friendly?

GREEN_300_listici_sredina

Predvodnik u održivosti među bogatašima

Jedno od 700 otoka koliko ih se nalazi u skupini otočja na Bahamima posjeduje i glumac o kojemu se ovih dana mahnito izvještavalo. Riječ je naravno, o Johnny Deppu i njegovom otoku Little Hall’s Pond Cay koje je u potpunosti ekološki odgovorno.

Nije ništa neobično da bogati diljem svijeta posjeduju skupocjene nekretnine, jahte, ali i otoke. Jedan od njih je i američki glumac Johnny Depp o kojemu svijet u posljednje vrijeme ne prestaje izvještavati, svima je jasno i zbog čega. No, ovaj 58-godišnji svestrani umjetnik posjeduje otok koji se donekle razlikuje od mnogih drugih njegovih kolega. Naime, Deep je svoj otok Little Hall’s Pond Cay zamislio kao ekološki osviješteno mjesto. Još pred 14 godina nagrađivani je glumac na svoj otok na Bahamima odlučio instalirati najsuvremeniju tehnologiju na solarni pogon u pokušaju da njegov dom na ovom otočju u Atlantskom oceanu učini samodostatnim.

Time je Deep postao jedan od prvih ljudi na svijetu koji je postavio solarni vodikov sustav vrijedan gotovo 400,000 dolara na svom otočnom imanju. Tehnologija koju su 2008. godine tek rijetki prakticirali, pretvara sunčevu svjetlost u električnu energiju i pruža mu neograničenu energiju prihvatljivu za okoliš.

Svaka od plaža na otoku nazvana je po nečem posebnom za njega. Tako dvije plaže nose imena njegove djece, Lily-Rose i Jack, zatim jedna je plaža dobila ime po bivšoj partnerici Vanessi Paradis, plaža Gonzo odaje počast preminulom autoru Hunteru S. Thompsonu i sadrži staklene stolove na kojima je urezano Thompsonovo lice. Depp je jednu od plaža nazvao i Brando, po svom prijatelju i mentoru Marlonu Brandu, s kojim se navodno konzultirao kada je prvi put htio kupiti otok.

Otok je u potpunosti ekološki prihvatljiv, navodno sva zdanja na otoku pokreću solari, a okolno područje također je dom brojnim divljim životinjama i služi kao dio zaštićenog područja “Exuma Land and Sea Park”. Na otoku vrijednom više od 3 milijuna dolara, Depp je s bivšom suprugom Amber Heard proslavio i vjenčanje, a je li ta pješčana plaža dobila ime po sada već omraženoj bivšoj nije poznato, no sve i da je, naziv je vjerojatno uklonjen.  

PHOTOS BY: Guliver Image, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.