Što s ostacima povrća iz hladnjaka? Odgovor je jedan - popečci!
Što s ostacima povrća iz hladnjaka? Odgovor je jedan - popečci!

Što s ostacima povrća iz hladnjaka? Odgovor je jedan – popečci!

Tikvice, slanutak, kelj i grašak ili mrkva, leća, krumpir i blitva? Kombinacijama nema kraja!

Od čega se sve mogu raditi polpete?
Točan odgovor je - svega!

Dvije mrkve ostale su u hladnjaku od jučerašnjeg kuhanja krem juhe?

Imate samo jednu tikvicu ili samo jednu brokulu i to vam nije dovoljno ni za jedan obrok?

Krumpiri? Poriluk? Patlidžan? Mladi špinat? Ostaci omiljenog povrća “gledaju” vas iz hladnjaka?

Vrijeme je za popečke – jelo s kojim možemo doslovno počistiti hladnjak i sve namirnice ukomponirati u zavodljive zalogaje. Brza priprema i spoj okusa, kojeg uvijek možemo obogatiti raznim umacima, razlozi su zašto se uvijek rado vraćamo popečcima.

Brašno, jaja, malo začina i svo to povrće koje ne možete pustiti da trune postat će sjajne polpete koje možete jesti i kao snack i kao ručak uz prilog i kao laganu večeru, a i kao odličan zalogaj kad vam dolazi društvo.

Popečci su vrlo zahvalno jelo koje se gotovo nikada ne može “zeznuti”. U osnovnu smjesu tako se mogu ubaciti i omiljene žitarice, sjemenke ili ribani sir. Popis kombinacija je nepregledan no nama je ova jedna zapela za oko…i za zub.

PHOTOS BY: Freepik, Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.