Dvije mrkve ostale su u hladnjaku od jučerašnjeg kuhanja krem juhe?
Imate samo jednu tikvicu ili samo jednu brokulu i to vam nije dovoljno ni za jedan obrok?
Krumpiri? Poriluk? Patlidžan? Mladi špinat? Ostaci omiljenog povrća “gledaju” vas iz hladnjaka?
Vrijeme je za popečke – jelo s kojim možemo doslovno počistiti hladnjak i sve namirnice ukomponirati u zavodljive zalogaje. Brza priprema i spoj okusa, kojeg uvijek možemo obogatiti raznim umacima, razlozi su zašto se uvijek rado vraćamo popečcima.
Brašno, jaja, malo začina i svo to povrće koje ne možete pustiti da trune postat će sjajne polpete koje možete jesti i kao snack i kao ručak uz prilog i kao laganu večeru, a i kao odličan zalogaj kad vam dolazi društvo.
Popečci su vrlo zahvalno jelo koje se gotovo nikada ne može “zeznuti”. U osnovnu smjesu tako se mogu ubaciti i omiljene žitarice, sjemenke ili ribani sir. Popis kombinacija je nepregledan no nama je ova jedna zapela za oko…i za zub.