Što s ostacima povrća iz hladnjaka? Odgovor je jedan - popečci!

Što s ostacima povrća iz hladnjaka? Odgovor je jedan – popečci!

GREEN_300_listici_sredina

Tikvice, slanutak, kelj i grašak ili mrkva, leća, krumpir i blitva? Kombinacijama nema kraja!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Od čega se sve mogu raditi polpete?
Točan odgovor je - svega!

Dvije mrkve ostale su u hladnjaku od jučerašnjeg kuhanja krem juhe?

Imate samo jednu tikvicu ili samo jednu brokulu i to vam nije dovoljno ni za jedan obrok?

Krumpiri? Poriluk? Patlidžan? Mladi špinat? Ostaci omiljenog povrća “gledaju” vas iz hladnjaka?

Vrijeme je za popečke – jelo s kojim možemo doslovno počistiti hladnjak i sve namirnice ukomponirati u zavodljive zalogaje. Brza priprema i spoj okusa, kojeg uvijek možemo obogatiti raznim umacima, razlozi su zašto se uvijek rado vraćamo popečcima.

Brašno, jaja, malo začina i svo to povrće koje ne možete pustiti da trune postat će sjajne polpete koje možete jesti i kao snack i kao ručak uz prilog i kao laganu večeru, a i kao odličan zalogaj kad vam dolazi društvo.

Popečci su vrlo zahvalno jelo koje se gotovo nikada ne može “zeznuti”. U osnovnu smjesu tako se mogu ubaciti i omiljene žitarice, sjemenke ili ribani sir. Popis kombinacija je nepregledan no nama je ova jedna zapela za oko…i za zub.

PHOTOS BY: Freepik, Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Sastojci

200
grama
Zobene pahuljice
2
Kom
Jaja
Prstohvat
Sol
2
Velike žlice
Pirovo brašno
1
Čajna žličica
Sezam
200
grama
Ostaci povrća
nasjeckani
Prstohvat
Začini po želji
2-3
Velike žlice
Kokosovo ulje za prženje

Priprema

1.
Zobene pahuljice ostavite da nabubre u kipućoj vodi. Na tavi stavite grijati kokosovo ulje, a žlicom odvajajte smjesu i ubacujte u vruće ulje. Pecite dok ne porumene.
2.
Povrće najseckajte ili narežite na trakice, kockice ili pak naribajte pa pomiješajte sa zobenim pahuljicama, jajima, brašnom i začinima.
3.
Na tavi stavite grijati kokosovo ulje, a žlicom odvajajte smjesu i ubacujte u vruće ulje. Pecite dok ne porumene.

Nemoj pozeleniti, jer je stigao još jedan mail.

Prijavi se na ovaj newsletter i okreni novi list! 

Vezani članci

Više sa Green.hr

EBRD je ovaj program pokrenuo 2016. godine na razdoblje od 5 godina.
Istraživanje otkriva da ljudi silno žele zdraviji i održiviji život.
Osim jednostavnosti korištenja u kuhinji, još je jedna prednost ovog prezrelog voća.
Zatečen je ostao velikodušnošću kojom su ga dočekali ljudi koje je susretao putem.

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2020 © Sva prava pridržana GREEN.HR
cookies

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti